O femeie din Bacău a murit după ce a fost vaccinată. Explicaţia CNCAV: Suprapunere de evenimente

  • Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat vineri decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecţiuni cronice.
  • Femeia a fost vaccinată în aceeaşi zi împotriva COVID-19, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.
  • Cazul se află în observaţia DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei.
44129 afișări
Imaginea articolului O femeie din Bacău a murit după ce a fost vaccinată. Explicaţia CNCAV: Suprapunere de evenimente

Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat vineri decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecţiuni cronice.

Femeia a fost vaccinată în aceeaşi zi împotriva COVID-19, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

„În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze. Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a aceluiaşi spital, unde a intrat în stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Informaţiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul coincident este definit ca <evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia>”, anunţă Grupul de Comunicare al CNCAV.

Cazul se află în observaţia DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici