O femeie înarmată a ucis un bărbat care trăgea focuri de armă la o petrecere în Virginia de Vest

O femeie care a participat la o petrecere a oprit un potenţial atac armat în masă în SUA când a scos arma şi a împuşcat mortal un bărbat care a deschis focul cu o puşcă semiautomată asupra mulţimii, potrivit poliţiei, citată de BBC.

1888 afișări
Imaginea articolului O femeie înarmată a ucis un bărbat care trăgea focuri de armă la o petrecere în Virginia de Vest

Bărbatul ţintea un grup de 30-40 de persoane din Charleston, Virginia de Vest.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Tony Hazelett, a declarat că reacţia rapidă a femeii a salvat vieţi.

Acest eveniment are loc în contextul unei dezbateri naţionale privind armele de foc după un atac armat într-o şcoală din Texas.

Suspectul trecuse cu maşina prin zonă mai devreme, miercuri seară, când a fost avertizat să încetinească pentru că se jucau copii.

El s-a întors înarmat cu o puşcă de tip AR-15 şi a deschis focul din vehiculul său asupra petrecerii din faţa complexului de apartamente din oraş.

Hazelett a declarat într-o conferinţă de presă că femeia care a ripostat nu avea antecedente în domeniul aplicării legii. Ea nu a fost identificată.

"Este doar un membru al comunităţii care îşi purta arma în mod legal", a spus el. Femeia a rămas la locul faptei după schimbul de focuri şi cooperează cu anchetatorii.

Nu vor fi depuse acuzaţii împotriva ei, a declarat poliţia.

Dennis Butler, în vârstă de 37 de ani, cu antecedente penale extinse, a fost găsit mort la faţa locului din cauza multiplelor răni prin împuşcare, potrivit poliţiei.

Hazelett a declarat că nu este încă clar cum a obţinut Butler arma - pe care nu avea voie să o poarte în mod legal, fiind un infractor condamnat.

Acest lucru se întâmplă după ce un adolescent înarmat a ucis 21 de persoane într-o şcoală primară din Texas cu o puşcă semiautomată AR-15 care fusese cumpărată legal. Atacul, cel mai grav atac armat din ultimul deceniu, a reaprins dezbaterea privind proprietatea privată asupra armelor de foc, care este consacrată în Constituţia SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
atac armat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici