O fetiţă de 3 ani a murit după ce un panou publicitar a căzut peste ea, într-o bancă

O fetiţă în vârstă de trei ani a murit, sâmbătă, după ce un panou publicitar a căzut peste ea în timp ce se afla, împreună cu mama sa, în sediul unei bănci din municipiul Oradea.

299 afișări
Imaginea articolului O fetiţă de 3 ani a murit după ce un panou publicitar a căzut peste ea, într-o bancă

O fetiţă de 3 ani a murit după ce un panou publicitar a căzut peste ea, într-o bancă

Potrivit directorului Spitalului Judeţean din Oradea, Florian Bodog, fetiţa a fost adusă la unitatea sanitară în stare foarte gravă şi a decedat.

El a precizat că fetiţa a fost în stare extrem de gravă şi că pe drumul spre spital a fost resuscitată de şase ori, echipa medicală care a venit la locul accidentului găsind-o în stop cardio-respirator.

"Fetiţa avea trei ani şi jumătate şi, din câte mi s-a spus, era cu mama ei la sediul central al Băncii Transilvania, de la intersecţia bulevardului Dacia cu Decebal, din municipiu, când, la un moment dat, nu ştiu exact în ce condiţii, un corp de mobilier a căzut peste ea. Ea a fost internată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, cu traumatism cranio-cerebral, fractură de bază de craniu şi multiple fracturi de craniu, fiind resuscitată de vreo şase ori la UPU, apoi a fost dusă la computerul tomograf şi internată la Terapie Intensivă, unde a decedat în urmă cu o jumătate de oră, în jurul orei 14.00”, a declarat dr. Florian Bodog.

Potrivit acestuia, micuţa locuia numai cu mama şi cu fraţii ei, tatăl său fiind plecat în Statele Unite.

Accidentul s-a petrecut în sediul unei filiale a Băncii Transilvania, iar în momentul în care a sosit echipa medicală la unitatea bancară, fetiţa era scoasă de sub corpul de mobilier şi aşezată pe o masă, a precizat Florian Bodog.

Poliţia susţine că peste fetiţa care a murit într-o bancă din Oradea a căzut un panou publicitar

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Oradea au încheiat cercetările la faţa locului.

Potrivit inspectorului Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, fetiţa în vârstă de trei ani şi jumătate a fost lovită de o piesă de mobilier care folosea drept suport de materiale publicitare.

"Mai multe detalii legate de acest caz vor fi date publicităţii abia după ce toate organismele implicate vor finalize ancheta", a declarat Alina Dinu.

"În jurul orei 11.44, am primit sesizare prin 112 de la reprezentanţii unei unităţi bancare că o fetiţă de trei ani, aflată în incinta respectivei bănci, în preajma unui panou publicitar care s-a răsturnat, a fost lovită de acesta în zona capului. Micuţa a fost transportată de urgenţă la spital ", a declarat anterior purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor.

Parchetul Judecătoriei Oradea a deschis un dosar în cazul fetiţei care a murit

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a deschis un dosar în cazul fetiţei care a murit după ce peste ea a căzut o piesă de mobilier care era folosită ca suport de materiale publicitare.

"Deocamdată se face un dosar pentru moarte suspectă, urmând ca din cercetări să rezulte eventuale culpe, iar în urma stabilirii culpelor să se stabilească cine este vinovat pentru producerea acestui accident", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX procurorul Dorel Moţiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Potrivit acestuia, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a deschis un dosar, în cadrul căruia procurorii nu s-au pronunţat încă asupra unei vinovăţii penale.

"Urmează mai multe expertize tehnice şi sunt mai multe aspecte care trebuie verificate, în funcţie de asta putând exista conotaţii penale sau nu. Se poate să nu fie culpa cuiva, poate fi o culpă penală sau civilă", a spus procurorul.

De asemenea, luni, o echipă a Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii (ITSC) Bihor se va deplasa la sediul băncii pentru a vedea dacă se impune o anchetă proprie.

"Din discuţiile cu directorul băncii, peste fetiţă a căzut un panou publicitar, care stătea pe picioarele lui, cu un cadru din inox, rezemat de podea, ca o piesă de mobilier distinctă .Nu era ancorat în niciun fel de construcţie. Noi considerăm că acesta nu ţine de construcţie, dar ne vom deplasa luni la sediu, pentru a vedea despre ce este vorba exact", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX incingerul Adriana Lipoveanu, directorul adjunct al ITSC Bihor.

Potrivit Adrianei Lipoveanu, sunt discutabile aspectele care ţin de protecţia muncii şi protecţia publicului ce frecventează banca, unde eventual Inspectoratul Teritorial de Muncă ar putea să se pronunţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici