O fetiţă de 8 ani, nevăzătoare, a murit după ce a căzut pe scările şcolii în Iaşi

O fetiţă de ani 8 ani a murit la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, după ce a căzut pe scările şcolii unde învăţa, din localitatea Târgu Frumos. Fata era nevăzătoare, era în clasa pregătitoare şi a căzut pe scări, între două etaje.

1065 afișări
Imaginea articolului O fetiţă de 8 ani, nevăzătoare, a murit după ce a căzut pe scările şcolii în Iaşi

Iaşi: O fetiţă de 8 ani, nevăzătoare, a murit după ce a căzut pe scările şcolii

Incidentul a avut loc duminică după-amiază la Liceul Special „Moldova" din oraşul Târgu Frumos, judeţul Iaşi.

Fata de 8 ani era nevăzătoare şi era în clasa pregătitoare.

„Ieri după amiază ( n.r duminică ) în jurul orei 16, a căzut pe scări de la etajul 2 la etajul 1, s-a lovit la cap. A intervenit imediat personalul medical din şcoală şi a fost transferată la Spitalul Sfânta Maria, a fost operată pe timpul nopţii, iar dimineaţă ( n.r. luni dimineaţă ) a decedat", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, Luciana Antoci.

De la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria, fetiţa a fost transferată la Neurochirurgie.

„Copilul a fost internat prin transfer de la Spitalul de Copii Sfânta Maria în urma unui politraumatism. Prezenta leziuni toraco abdominale, dar mai ales leziuni cranio cerebrale foarte importante. (...) Din păcate, eforturile efectuate nu s-au soldat cu rezultate pozitive. După câteva ore copilul a decedat", a declarat jurnaliştilor Florin Grămadă, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.

Inspectoratul Şcolar Iaşi face verificări în două comisii de disciplină.

„Inspectoratul Şcolar Iaşi a trimis astăzi ( n.r. luni ) o comisie de cercetare preliminară, sunt iniţiate două comisii de verificare. Una este orientată asupra verificării pedagogului care răspundea de fetiţă în intervalul de timp în care s-a produs accidentul. A doua este orientată asupra activităţii directorului. Este o comisie de disciplină, iar cercetarea este în desfăşurare", a declarat Luciana Antoci, purtător de cuvânt al ISJ Iaşi.

Situaţia a ajuns şi în atenţia poliţiştilor, care au fost sesizaţi, potrivit procedurii, de către Spitalul de Neurochirurgie.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul sărvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi s-a dispsus efectuarea necropisiei pentru stabilirea cauzei decesului. Cercetările continuă pentru stabilitrea întregii situaţii de fapt", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Ioana Bâlea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici