O fetiţă de doi ani şi jumătate a căzut într-un puţ adânc de zece metri - VIDEO

O fetiţă de doi ani şi jumătate a căzut, joi dimineaţă, într-un puţ adânc de zece metri, aflat în curtea familiei sale, din localitatea Vâlcelele, judeţul Călăraşi, la ora transmiterii acestei ştiri pompierii de la ISU Călăraşi încercând să scoată copilul la suprafaţă.

135 afișări
Imaginea articolului O fetiţă de doi ani şi jumătate a căzut într-un puţ adânc de zece metri - VIDEO

O fetiţă de doi ani şi jumătate a căzut într-un puţ adânc de zece metri (Imagine: Mediafax Foto)

La faţa locului, au sosit o Ambulanţă de la Călăraşi şi un elicopter SMURD Bucureşti pentru a acorda primele îngrijiri medicale şi a prelua victima.

Potrivit colonelului Gheorghe Popa, şeful ISU Călăraşi, fetiţa, care era nesupravegheată de către părinţi, a căzut într-un puţ "de tip american", la o adâncime de aproximativ zece metri.

"În acest moment, facem eforturi pentru a scoate fetiţa. A fost adus şi un excavator pentru a săpa în jurul puţului şi a ajunge la ea. Din primele noastre informaţii şi din relatările familiei, puţul în care există apă era neacoperit", a spus Popa.

Potrivit sursei citate, la ora actuală nu se cunoaşte starea copilului.

"Fetiţa se numeşte Maria Georgiana Văcăruş, are doi ani şi opt luni şi, din primele noastre informaţii, rezultă că, în momentul producerii accidentului, copilul era acasă cu tatăl său. Probabil că s-a aplecat deasupra puţului, care are 18 centimetri în diametru. Copilului i s-a introdus un tub de oxigen în puţ pentru a creşte concentraţia de oxigen şi pentru a nu se asfixia, iar în primele minute ale intervenţiei, în jurul orei 9.00, s-a comunicat cu copilul", a declarat plutonierul Ovidiu Tătăranu, purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi.

Video Stirileprotv.ro

Colonelul Gheorghe Popa a explicat că puţul respectiv, de tip american, este alcătuit din tuburi lungi de câte un metru, suprapuse, iar salvatorii sapă în adâncime, în jurul puţului, demontându-l bucată cu bucată, pe măsură ce avansează, până când vor ajunge la ultimul tub, unde se află fetiţa. Copilul este căzut cu picioarele în apă, cu capul spre suprafaţă şi cu mâinile deasupra capului, a mai declarat colonelul Gheorghe Popa.

Potrivit sursei citate, acţiunea de salvare a copilei este deosebit de dificilă deoarece există pericolul ca pământul din jurul puţului să se prăvălească peste acesta.

La un moment dat, mamei fetiţei, aflată în zonă, i s-a făcut rău şi a primit îngrijiri medicale de la un echipaj al Ambulanţei.

De mai bine de o oră, echipele de intervenţie nu au mai putut comunica cu fetiţa, astfel că nu se ştie, la ora actuală, care este starea acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici