O fetiţă din Australia şi-a schimbat grupa sanguină după un transplant de ficat

O fetiţă din Australia şi-a schimbat grupa sanguină după ce a suferit un transplant de ficat, preluând-o pe cea a donatorului, precum şi sistemul imunitar al acestuia, potrivit medicilor care au urmărit evoluţia pacientei lor timp de şase ani.

3 afișări
Imaginea articolului O fetiţă din Australia şi-a schimbat grupa sanguină după un transplant de ficat

O fetiţă din Australia şi-a schimbat grupa sanguină după un transplant de ficat

Demi-Lee Brennan avea nouă ani şi ficatul foarte bolnav. Medicii i-au făcut un transplant,care a provocat o schimbare a grupei sanguine, fenomen observat pentru prima oară în lume, au precizat medicii de la un spital pediatric din Sydney.

La nouă luni după transplant, medicii au descoperit că fata şi-a schimbat grupa sanguină din 0 cu RH negativ în grupa 0 cu RH pozitiv, preluând-o pe cea a donatorului său, un băiat decedat la vârsta de 12 ani. Aceasta s-a întâmplat din cauza unei migrări a celuleor şuşe din noul său ficat în măduva osoasă, care produce celulele sanguine.

Fata are în prezent 15 ani şi este în perfectă stare de sănătate, a precizat medicul Michael Stormon, care a urmărit evoluţia pacientei şi care crede că este singurul caz de acest fel observat în lume.

Mama fetei, Kerrie Mills, consideră însănătoşirea pacientei drept una miraculoasă.

Medicii care au tratat-o pe Demi-Lee Brennan caută să stabilească dacă cazul poate avea implicaţii în chirurgia de transplant, un domeniu unde respingerea organelor donate este principala problemă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici