O fetiţă răpită din Ucraina a adoptată sub un nume fals de un deputat rus

Serghei Mironov, liderul adjunct rus al partidului „Doar Rusia”, ar fi adoptat ilegal o fată ucraineană şi i-a oferit o nouă identitate rusească.

1191 afișări
Imaginea articolului O fetiţă răpită din Ucraina a adoptată sub un nume fals de un deputat rus

O fetiţă răpită a adoptată sub un nume fals de un deputat rus

Pe documentele sale există un nume rusesc: Marina Sergeevna Mironova. Se spune că s-a născut în Rusia, în regiunea Moscova. Cu toate acestea, numele ei adevărat este Margarita Prokopenko, are doi ani şi s-a născut în Podolsk, Ucraina.

Şi a fost adoptată de Serghei Mironov, un deputat în vârstă de 70 de ani lider al partidului „Doar Rusia”: el a fost cel care a schimbat datele de pe documentele micuţei şi i-a dat o nouă identitate, rusească.

Marina-Margarita este doar unul dintre cei 48 de copii răpiţi din orfelinatul Herson, sudul Ucrainei, în octombrie 2022, când trupele ruse au preluat controlul asupra zonei.

Avea doar 10 luni când a fost dusă în Rusia, unde i s-au schimbat numele şi cetăţenia. Acesta este primul caz documentat de adopţie al unui copil ucrainean de către un important politician rus.

În octombrie 2022, Mironov s-a căsătorit pentru a cincea oară cu Inna Varlamova, angajată guvernamentală din 2005. La sfârşitul lunii august în acelaşi an, Varlamova sosise în regiunea Herson, împreună cu prim-adjunctul lui Mironov în Duma de Stat, Yana Lantratova.

Potrivit iStories, o sursă mass-media rusă independentă specializată în jurnalism de investigaţie, cei doi nu au plecat singuri: la întoarcerea în Rusia, autorităţile locale de ocupaţie le-au eliberat un document prin care le autoriza să ia doi copii de la orfelinatul Herson, Margarita Prokopenko, în vârstă de 10 luni, şi Ilia Vaşcenko, în vârstă de doi ani.

48 de copii luaţi de la orfelinatul Herson

La o săptămână după ce au fost luate din Ucraina, Margarita şi Iliya s-au trezit în regiunea Moscovei, după cum se arată într-o comunicare între Ministerul Dezvoltării Sociale din Moscova şi orfelinatul Herson. „Copiii se află în prezent pe teritoriul regiunii Moscovei şi sunt recunoscuţi ca având nevoie de sprijinul statului”, se arată în documentul dezvăluit de iStories.

În noiembrie 2022, a fost prezentată o cerere de adopţie de către acelaşi minister care solicitase informaţii despre Margarita şi Ilia de la orfelinatul Hersoner. Petsoana interesată era Inna Varlamova, iar la aproximativ o lună după decizia instanţei, în decembrie 2022, Serghei Mironov şi Inna Varlamova o adoptase pe Margarita Prokopenko, schimbându-i numele în Marina Sergeevna Mironova şi mutându-i locul de naştere din Podolsk, Ucraina, în regiunea Moscovei.

Adopţia, care are un traseu ilegal şi se configurează ca o adevărată anulare a identităţii copilului, nu este un caz izolat: cei 48 de copii răpiţi din orfelinatul regional din Herson se numără printre cei peste 20.000 care, potrivit guvernului ucrainean, au fost răpiţi de forţele ruse de la începutul conflictului.

În acest sens, Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pentru Maria Lvova-Belova, comisarul rus al Autorităţii pentru Garantul Drepturilor Copilului, şi pentru preşedintele Vladimir Putin. Deportarea copiilor ucraineni în Rusia, motivată oficial de ruşi prin motive de securitate, este un fapt condamnat deschis de Dreptul Internaţional drept crimă de război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici