O firmă daneză caută grădinari în România, pentru muncă în seră. Ce salariu se oferă

O firmă daneză caută să angajeze, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui, 15 grădinari sau ajutori de grădinari care să lucreze în sere moderne, pentru un salariu lunar de 1.400 de euro, în paralel urmând să studieze gratuit şi la un colegiu din oraşul Kold.

483 afișări
Imaginea articolului O firmă daneză caută grădinari în România, pentru muncă în seră. Ce salariu se oferă

O firmă daneză caută grădinari în România, pentru muncă în seră. Ce salariu se oferă (Imagine: Shutterstock)

Potrivit AJOFM Vaslui, cei care doresc să muncească şi să studieze gratuit, timp de doi ani, în Danemarca, trebuie să aibă vârsta cuprinsă 18 şi 24 de ani, să fie absolvenţii unui liceu sau ai unei facultăţi şi să cunoască foarte bine limba engleză.

Totodată, tinerii interesaţi trebuie să aibă obligatoriu carnet de conducere şi să fie dispuşi ca, în timp, să înveţe limba daneză.

"Ca stagiari, grădinarii vor munci în sere moderne şi, în paralel, vor studia la Colegiul Kold. Asistenţii de grădinari vor lucra doi ani şi vor studia 33 de săptămâni, iar grădinarii vor lucra timp de trei ani şi opt luni, cu 45 de săptămâni la colegiu. Toţi cei care vor ajunge în Danemarca vor semna un contract de instruire cu angajatorul şi un contract educaţional cu colegiul din Kold, şcolarizarea fiind gratuită. La finele primilor doi ani de contract, se vor da examene în limba daneză", a declarat, marţi, directorul AJOFM Vaslui, Adrian Cârlan.

Cu 37 de ore de muncă săptămânal, durata contractului va fi de doi ani pentru asistentul de grădinar, cu un salariu de 1.400 euro brut pe lună, în primul an, şi 1.570 euro în cel de-al doilea an, şi de trei ani şi opt luni pentru grădinar în seră, cu un salariu de 1.400 euro brut pe lună, în primul an, şi 2.157 euro pe lună, în ultimul an de contract.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici