O firmă din Cluj a importat 40 de tone de carne din Irlanda

Vicepreşedintele ANSVSA, Laszlo Csutak, a afirmat, miercuri, că a fost depistată o firmă din Cluj care a importat 40 de tone de carne de porc de lucru provenită din Irlanda, tranzacţie încheiată printr-o firmă franceză, produsele ajungând în 24 de judeţe.

26 afișări
Imaginea articolului O firmă din Cluj a importat 40 de tone de carne din Irlanda

O firmă din Cluj a importat 40 de tone de carne din Irlanda (Imagine: Mediafax Foto)

Cele 40 de tone de carne provenită din Irlanda au fost distribuite prin trei societăţi, a spus Csutak.

Pe de altă parte, oficialul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a precizat că din lotul de 3.640 de kilograme de carne de porc care a ajuns în România din Belgia provenind din Irlanda, au fost depistate la trei firme.

Astfel, la una dintre acestea s-a constatat faptul că cele 1.044 de kilograme primite au fost utilizate integral şi livrate în lanţuri de magazine, ANSVSA urmând să identifice zonele.

Pe de altă parte, la o altă firmă care a achiziţionat 1.811 kilograme de carne de porc s-a transformat în preparate cântărind 2.253 de kilograme de produse, fiind livrate în magazine 478 de kilograme, restul fiind găsite la sediul societăţii.

Citeşte şi:

Carne de porc din Irlanda a ajuns în depozitele unei firme din Bucureşti

Carnea de porc din Irlanda, livrată la cinci firme din Ilfov, Buzău şi Olt

Carnea de porc cu dioxină afectează sănătatea doar dacă este consumată continuu

Tăriceanu cere date privind carnea de porc din Irlanda

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici