O firmă din Timişoara oferă 12 Moşi Crăciuni "autentici" de închiriat

O firmă din Timişoara închiriază, în preajma sărbătorilor de iarnă, 12 Moş Crăciuni cu vârste cuprinse între 55 şi 70 de ani, jumătate fiind cu barbă albă, reală, iar afacerea merge ca pe roate, astfel că în Ajun unui singur Moş îi revine sarcina de a împărţi cadouri şi la zece familii.

736 afișări
Imaginea articolului O firmă din Timişoara oferă 12 Moşi Crăciuni "autentici" de închiriat

O firmă din Timişoara oferă 12 Moşi Crăciuni de închiriat (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Sunt dolofani, au barba căruntă, chipul blând, o vârstă rezonabilă şi costum roşu. Este vorba de şase bărbaţi din Timişoara, cu vârste cuprinse între 55 şi 70 de ani, care în Ajunul Crăciunului au o noapte lungă. Vor juca rolul de Moş Crăciuni şi sunt dispuşi să se lase închiriaţi de părinţi care doresc să construiască pentru micuţii lor o lume magică, de poveste.

Cei şase Moş Crăciuni cu barbă reală, albă, fac parte din grupul Hazliţii, o firmă din Timişoara care organizează petreceri şi evenimente pentru copii. În total, compania are una dintre cele mai mari echipe de Moş Crăciuni de închiriat din ţară – 12.Cristian Hegyi, coordonatorul echipei Hazliţii, a declarat corespondentului MEDIAFAX că numărul clienţilor este tot mai mare de la an la an. Primii Moşi Crăciun au fost scoşi la închiriat în urmă cu patru ani.

“Facem acest lucru ca o completare a evenimentelor din timpul anului, urmărim tematica sezonului. Mergem mai mult pe recomandări, cresc comenzile în funcţie de implicarea noastră. Echipa noastră se numeşte Moş Crăciun din Hazliponia şi cred că este cea mai mare echipă de Moş Crăciuni din ţară. Jumătate din Moşi au barbă naturală, de altfel, aceştia sunt şi cei mai căutaţi, dar şi tariful e mai mare”, a precizat Cristian Hegyi.

În ceea ce priveşte costurile, coordonatorul echipei Hazliţii spune că un Moş Crăciun cu barbă naturală se închiriază în seara de Ajun cu 320 lei, dar acesta este însoţit şi de un spiriduş. Vizita Moşului la o familie durează între 15 şi 20 de minute. Moş Crăciunul cu barbă artificială poate fi închiriat în schimbul sumei de 150 de lei.

De asemenea, cei 12 Moş Crăciuni şi spiriduşii lor sunt închiriaţi şi la serbări sau evenimente private, iar preţul este de 290 lei pentru un program care durează o oră. Afacerea merge ca pe roate în toată luna decembrie, iar în seara de Ajun, Moş Crăciunii au zeci de comenzi de onorat.

“Participăm la evenimente încă de la Moş Nicolae şi până la Crăciun. În seara de Ajun, cam fiecare Moş Crăciun are până în zece familii de vizitat, din Timişoara şi satele limitrofe. Persoanele pe care le selectăm pentru a juca acest rol le căutăm, mergem pe recomandări. Pe lângă înfăţişare, este important şi caracterul, trebuie să iubească copiii. Majoritatea sunt pensionari”, mai explică Cristian Hegyi.

Încă dinainte de a intra în casa unei familii, Moş Crăciunii de închiriat află şi câteva detalii despre copiii pe care-i vizitează.

“Se face programarea şi sunt introduse mai multe date. Moşul are desfăşurătorul evenimentului, ştie detalii despre fiecare copil în parte, iar când intră, are o poveste făcută deja, un repertoriu. Spiriduşul este cel care îl introduce pe Moşul, iar împreună împart cadourile familiei. Dacă e făcută cu suflet, e uşoară această meserie, merită”, precizează coordonatorul echipei Hazliţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici