O fostă profesoară de şcoală elementară, numită şefa anti-şobolanilor din New York

Super-şerifa împotriva şobolanilor a fost selectată după ce calificările cerute în anunţul primăriei pentru post au fost „însetat de sânge” şi „cu instincte criminale de a lupta cu un duşman prolific şi neobosit”.

430 afișări
Imaginea articolului O fostă profesoară de şcoală elementară, numită şefa anti-şobolanilor din New York

Însetat de sânge şi cu instinct ucigaş: New York are pentru prima dată un super-şerif anti-şobolani şi este o femeie. Primarul Eric Adams, pentru care lupta împotriva şobolanilor este unul dintre cei trei piloni pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în metropolă, a numit-o pe Kathleen Corradi, fostă profesoară de şcoală elementară, să conducă grupul de lucru însărcinat cu exterminarea milioanelor de rozătoare care infestează New York-ul.

În urmă cu patru luni, primăria lansase un anunţ, în căutarea unei persoane potrivite pentru noua funcţie şi s-au prezentat 900 de candidaţi. „Însetat de sânge” şi „cu instincte criminale de a lupta cu un duşman prolific şi neobosit” erau două dintre calificările necesare pentru a ocupa postul.

Corradi, în rolul său de profesoară, a lucrat la exterminarea şobolanilor din şcolile metropolei. „Meseria este făcută pentru ea”, a recunoscut Adams, un fost poliţist. În ianuarie, primarul a fost amendat pentru a treia oară pentru prezenţa rozătoarelor în Brooklyn-ul său.

Problema este de foarte lungă durată pentru oraş, în cele cinci districte ale sale fiind atâţia şobolani câţi locuitori, iar Charles Dickens s-a plâns deja de prezenţa lor când a vizitat oraşul, în 1842. Alţi primari, de la Rudy Giuliani la Bill de Blasio, au încercat să-i eradice, dar Corradi este prima persoană în noul rol.

Cu un salariu de 155.000 de dolari pe an, va coordona activităţile diferitelor direcţii competente, cele de sănătate şi salubritate urbană, pentru atingerea scopului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici