O infirmieră din Suceava a murit după ce a căzut de la 2 metri, în subsolul spitalului / Primele indicii arată că ar fi părăsit locul de muncă

  • Femeia în vârstă de 58 de ani, angajată a Spitalului Municipal Rădăuţi, judeţul Suceava, a murit luni seară, după ce a căzut în subsolul unităţii medicale.
  • Lucra la spital din anul 2004, ca îngrijitoare-infirmieră, iar luni şi-a început programul de noapte, de la ora 19:00.
  • Medicii au făcut manevrele de resuscitare însă, în ciuda acestora, infirmiera a decedat.
1899 afișări
Imaginea articolului O infirmieră din Suceava a murit după ce a căzut de la 2 metri, în subsolul spitalului / Primele indicii arată că ar fi părăsit locul de muncă

O infirmieră din Suceava a murit după ce a căzut de la 2 metri, în subsolul spitalului / Primele indicii arată că ar fi părăsit locul de muncă

O infirmieră a Spitalului Municipal Rădăuţi a murit după ce a căzut de la peste 2 metri în subsolul clădirii spitalului. Victima se afla în timpul programului şi primele indicii arată că ar fi părăsit locul de muncă.

Femeia în vârstă de 58 de ani, angajată a Spitalului Municipal Rădăuţi, judeţul Suceava, a murit luni seară, după ce a căzut în subsolul unităţii medicale.

Femeia lucra la spital din anul 2004, ca îngrijitoare-infirmieră, iar luni şi-a început programul de noapte, de la ora 19:00.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, în jurul orei 20:20, femeia a mers în curtea din spatele spitalului, spre spaţiul amenajat special pentru depozitarea deşeurilor periculoase, iar în momentul în care a ajuns în dreptul căii de acces către subsol, a căzut de la peste 2 metri, pe o suprafaţă plană din beton.

„Regretăm evenimentul, însă conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, se pare că persoana a părăsit locul de muncă, în speţă compartimentul de primiri urgenţe, s-a deplasat din proprie iniţiativă în curtea interioară a spitalului, din motive necunoscute. Acolo, în timpul deplasării, s-a dezechilibrat şi a căzut în subsolul tehnic al clădirii. De asemenea, pe imaginile surprinse de camere reiese că nu avea nimic în mână în momentul deplasării", a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, Traian Andronachi.

Personalul de pază a observat momentul în care infirmiera a căzut şi a alertat cadrele medicale. Victima a fost transportată imediat în camera de primiri urgenţe, cu diagnosticul „traumatism cranio-cerebral deschis cu pierdere de substanţă, contuzie cerebrală, dilacerare cerebrală, stop cardio-respirator".

Medicii au făcut manevrele de resuscitare însă, în ciuda acestora, infirmiera a decedat.

„A fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, pentru a analiza toate condiţiile în care s-a produs evenimentul respectiv. În cauză s-a deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, în cadrul căruia va fi efectuată necropsia. Ulterior, rezultatele vor fi coroborate cu ancheta făcută de către inspectorii ITM. De asemenea, evenimentul a fost raportat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi", a transmis, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici