O instituţie a statului român are un site nesecurizat: care sunt riscurile pentru cei care îl accesează

Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) se prezintă public cu un porta care nu deţine certificat de securitate.

1228 afișări
Imaginea articolului O instituţie a statului român are un site nesecurizat: care sunt riscurile pentru cei care îl accesează

Mai mulţi operatori economici au reclamat faptul că Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, organism care reglementează piaţa jocurilor de noroc din România, deţine un site nesecurizat.

Portarul onjn.gov.ro, pe care apare lista neagră a celor interzişi, nu are certificat SSL, în condiţiile în care stochează o mulţime de date şi, teoretic, ar trebui să aibă grijă de serverele operatorilor din domeniu.

Specialişti din domeniul IT de la compania THC explică riscurile pe care le prezintă site-urile care nu deţin certificate de securitate SSL:

„Un website care nu are un certificat SSL poate prezenta mai multe riscuri pentru utilizatori, printre care:

@ informaţiile transmise prin conexiunea cu site-ul (cum ar fi parolele sau informaţiile de plată) pot fi interceptate şi citite de către terţe părţi;

@ un utilizator ar putea primi un avertisment de la browserul său că nu este sigură conexiunea, ceea ce poate genera neîncredere şi îndoială în site-ul respectiv;

@ unele browsere pot bloca accesul la site-ul care nu are un certificat SSL, pentru a proteja utilizatorii de riscurile menţionate mai sus”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici