O jurnalistă BBC a anunţat pe Twitter, din greşeală, moartea Reginei

Radiodifuzorul britanic a intrat în atenţia lumii pentru un tweet al unuia dintre angajaţi, care a răspândit vestea morţii Reginei.

2723 afișări
Imaginea articolului O jurnalistă BBC a anunţat pe Twitter, din greşeală, moartea Reginei

Un jurnalistul BBC a anunţat pe Twitter, din greşeală, moartea Reginei

Yalda Hakim, o jurnalistă BBC cunoscută pentru reportajele din Afganistan, a postat pe Twitter, pentru cei 200.000 de urmăritori ai săi, că „Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, aşa cum a anunţat Palatul Buckingham”.

Reporterul a şters apoi mesajul şi a încercat să-l repare. „Am postat pe Twitter că a existat un anunţ despre moartea Reginei. A fost o greşeală, nu a fost niciun anunţ şi am şters tweet-ul. Îmi pare rău". Nu a fost suficient. Utilizatorii cer măsuri drastice din partea postului britanic.

În timp ce Regatul Unit rămâne în suspans pentru sănătatea Reginei Elisabeta, costumul lui Huw Edward, de la BBC, nu a trecut neobservat: costum negru cu cravată neagră, peste o cămaşă albă, care a dat multor oameni ideea unui semn de doliu.

Un alt reporter, Alastair Stewart, a criticat postul de televiziune pentru decizie. „O cravată neagră este acum prematură şi greşită”, a comentat jurnalistul, referindu-se la jurnalistul care în 2002 a anunţat moartea Reginei-Mamă, stârnind controverse şi critici pentru că, atunci, a purtat o cravată vişinie, şi nu una neagră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici