O localitate iese din carantină. Nu s-a mai îmbolnăvit nimeni de COVID-19

  • Localitatea Greci din judeţul Olt iese din carantină
  • Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care nu s-a mai înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu COVID-19 în ultimele două săptămâni.
  • Satul Greci are 937 de locuitori, iar 10 dintre localnici s-au îmbolnăvit de COVID-19
764 afișări
Imaginea articolului O localitate iese din carantină. Nu s-a mai îmbolnăvit nimeni de COVID-19

O localitate iese din carantină. Nu s-a mai îmbolnăvit nimeni de COVID-19

Localitatea Greci din judeţul Olt iese din carantină în condiţiile în care nu s-a mai înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu COVID-19 în ultimele două săptămâni.

Prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, spune că hotărârea de a carantina localitatea a fost luată după ce numărul persoanelor infectate cu SARS-COV2 a crescut.

„Aceste măsuri au avut caracter temporar, pe o perioadă de 14 zile. Perioada se finalizează astăzi (duminică-n.r.). Se va reveni la regimul normal de viaţă. (...) Nu avem motive să prelungim această măsură de carantinare zonală întrucât numărul persoanelor pentru care s-a impus această măsură, prin evaluarea riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV2, realizată de către DSP, nu a crescut”, a spus Homorean.

Satul Greci are 937 de locuitori, iar 10 dintre localnici s-au îmbolnăvit de COVID-19, la începutul lunii august.

Localitatea a fost izolată.

Timp de 14 zile, toate intrările şi ieşirile din sat au fost păzite de poliţişti şi jandarmi.

Acces au avut doar cei care au lucrat, acolo sau în alte localităţi, şi au putut demonstra acest lucru, dar şi maşinile care le-au adus provizii localnicilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carantină,
sat,
prefect

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici