O metodă eficientă pentru a „păcăli” boala Alzheimer

Învăţarea unei limbi noi ar putea reduce riscul de demenţă şi Alzheimer cu 20%, susţine un studiu recent publicat în revista „Frontiers in Aging Neuroscience”.

3603 afișări
Imaginea articolului O metodă eficientă pentru a „păcăli” boala Alzheimer

O metodă eficientă pentru a „păcăli” boala Alzheimer

Noul studiu dezvăluie că persoanele de vârstă mijlocie care urmează cursuri de educaţie au un risc cu 19% mai mic de demenţă cinci ani mai târziu.

Este cunoscut faptul că jocurile de logică, cuvintele încrucişate sau chiar unele jocuri video pot ajuta la protejarea împotriva bolilor precum Alzheimer.

Dar noi cercetări sugerează că învăţarea unei noi limbi sau dobândirea de noi abilităţi ar putea avea beneficii similare.

În scopul studiului, cercetătorii au analizat oferite de la 282.000 de voluntari britanici, cu vârste cuprinse între 40 şi 69 de ani, pe care i-au urmărit timp de şapte ani.

Participanţii au primit un scor individual de risc pentru demenţă pe baza ADN-ului lor şi au declarat dacă au participat la cursuri de educaţie pentru adulţi.

În timpul studiului, au fost supuşi unei serii de teste psihologice şi cognitive, precum teste de reacţie şi memorie. Pe parcursul studiului, 1,1% au dezvoltat demenţă.

Analiza a arătat că participanţii care au urmat cursuri de educaţie pentru adulţi la începutul studiului au avut un risc cu 19% mai mic de a dezvolta demenţă decât cei care nu au participat.

Dr. Hikaru Takeuchi, primul autor al studiului, de la Universitatea Tohoku din Japonia, a declarat: „Aici arătăm că persoanele care urmează cursurile de educaţie pentru adulţi au un risc mai mic de a dezvolta demenţă cinci ani mai târziu”.

Coautorul Dr. Ryuta Kawashima a adăugat: „O posibilitate este ca implicarea în activităţi intelectuale să aibă rezultate pozitive asupra sistemului nervos, care, la rândul său, ar putea preveni demenţa”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
alzheimer,
boala

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici