O moschee celebră din Iran a fost avariată în timpul restaurării. O schelă s-a prăbuşit

Moscheea Şahului din Isfahan a fost avariată în timpul lucrărilor de restaurare. O schelă s-a prăbuşit şi a stricat o porţiune din acoperiş, potrivit BBC.

510 afișări
Imaginea articolului O moschee celebră din Iran a fost avariată în timpul restaurării. O schelă s-a prăbuşit

Sursa foto: Twitter Derak Travel

O moschee iraniană din secolul al XVII-lea, considerată o capodoperă arhitecturală, a fost deteriorată în timpul lucrărilor de restaurare, au anunţat oficialii.

Moscheea Şahului din Isfahan este considerată cea mai frumoasă din Iran şi face parte din patrimoniul mondial al Naţiunilor Unite. Potrivit unor imagini recente, o parte a clădirii pare neuniformă, în timp ce modelele de flori pictate pe cupolă nu se potrivesc.

Oficialii au recunoscut defectele, dar au spus că acestea pot fi corectate.

„Supraveghetorii şi restauratorii şi-au dat seama că au existat daune, în special în partea superioară a domului. Vom înlocui ţiglele domului, deoarece greutatea schelei a deteriorat marginea acestora", a declarat Alireza Izadi, şeful patrimoniului oraşului, potrivit presei de stat.

Lucrările „nu au fost încă finalizate", a declarat şi restauratorul Mehdi Pakdel. El a dat vina pe schelele folosite şi pe provocările reprezentate de înălţimea domului de 54 de metri.

Moscheea a fost construită în epoca de aur a oraşului Isfahan, al treilea oraş ca mărime din Iran. Cu faianţa sa izbitoare, cu un model luminos albastru şi galben strălucitor, moscheea este un magnet pentru credincioşii musulmani şi pentru turiştii din interiorul şi din afara Iranului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici