O nouă specie de pasăre a fost descoperită în România

Fauna României a devenit mai bogată cu o specie de pasăre, descoperită pentru prima dată la o staţiune de cercetare a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

4885 afișări
Imaginea articolului O nouă specie de pasăre a fost descoperită în România

Sursa foto: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi

Specialiştii din cadrul Rezervaţiei „Dunele Marine de la Agigea” şi Agigea Bird Observatory au identificat o nouă specie de pasăre pentru România. Aceasta se numeşte Frunzăriţă balcanică (Hippolais olivetorum) şi cuibăreşte în Peninsula Balcanică şi Turcia, iar toamna migrează spre Africa sub-Sahariană pentru a-şi petrece iarna.

Frunzăriţa balcanică (Hippolais olivetorum) este o specie de talie mică (16 – 18 cm), deşi în grupul frunzăriţelor este cea mai mare din Europa. Este o specie dinamică, de culoare gri, cu partea ventrală de culoare alb, alb-murdar. Se hrăneşte cu insecte pe care le prinde în coronamentul arborilor şi al tufişurilor.

"Prezenţa acestei specii pe teritoriul României nu a fost atestată până în prezent, ceea ce ne determină să afirmăm că fauna României a devenit acum mai bogată cu o specie de pasăre", a anunţat Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Rezervaţia „Dunele Marine de la Agigea” poate fi vizitată zilnic între orele 08.00 – 18.00.

Aria naturală protejată Dunele Marine de la Agigea se află în incinta Staţiunii biologice marine „Prof. Dr. Ioan Borcea”, care aparţine Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici