O persoană a murit, după ce o barcă s-a răsturnat în Dunăre

Reprezentanţii Poliţiei de Transporturi Navale Constanţa au anunţat că în urma unui accident produs sâmbătă după-amiază pe Dunăre, unde o barcă de agrement s-a răstunat, şase persoane au ajuns la spital, între care două fetiţe în vârstă de opt şi zece ani, iar un bărbat de 31 de ani a murit.

45 afișări
Imaginea articolului O persoană a murit, după ce o barcă s-a răsturnat în Dunăre

O persoană a murit, după ce o barcă s-a răsturnat în Dunăre

Informaţiile iniţiale arătau că în urma accidentului şapte persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean din Galaţi.

Paraschiv Jecu, ofiţer în cadrul Poliţiei de Transporturi Navale Galaţi, a declarat că în barca de agrement se aflau şapte persoane, iar accidentul s-a produs din cauza manevrelor greşite făcute de cel care conducea ambarcaţiunea.

"Sâmbătă, după orele prânzului, prin intermediului numărului unic de urgenţă a fos sesizat faptul că o barcă tip Laguna, cu şapte pasageri la bord, s-a răsturnat în Dunăre, în apropierea milei marine 73. Accidentul s-a produs din cauza valurilor mari şi din cauza încărcăturii neechilibrate a bărcii. Cel care manevra barca nu a reuşit să taie un val, iar din această cauză s-a produs accidentul. Toate cele şapte persoane care se aflau în barcă, printre care şi două fetiţe de opt şi zece ani, au căzut în apă. Pentru că purtau veste de salvare, ei au fost recuperaţi uşor de către pescarii care se aflau în zonă. Din păcate, un bărbat de 31 de ani, Mihăiţă Braşoveanu, a fost găsit mort la câteva minute după producerea accidentului", a declarat ofiţerul Paraschiv Jecu.

Potrivit acestuia, manevrele pentru resuscitarea bărbatului au durat aproximativ 30 de minute, dar fără succes.

Celelalte şase persoane aflate în barcă au primit primul ajutor din partea unui echipaj SMURD sosit la faţa locului, iar apoi au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei Galaţi şi sunt în afara oricărui pericol, a precizat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici