O persoană a murit şi una a fost rănită după ce o pasarelă din fier a căzut peste ele

O persoană a murit, iar o alta a ajuns la spital, sâmbătă, după ce o pasarelă din fier din zona dezafectată a fostei preparaţii de cărbune Livezeni s-a prăbuşit peste ele, în timp ce acestea încercau să fure fier vechi, iar alte două persoane au fost date dispărute.

27 afișări
Imaginea articolului O persoană a murit şi una a fost rănită după ce o pasarelă din fier a căzut peste ele

O persoană a murit şi una a fost rănită după ce o pasarelă din fier a căzut peste ele (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, persoana rănită a declarat că, iniţial, fuseseră patru persoane în zona dezafectată a fostei preparaţii de cărbune Livezeni, însă nu ştie ce s-a întâmplat cu celelalte două.

Anchetatorii au precizat că nu este vorba despre un accident de muncă la unitatea minieră, cele patru persoane aflându-se în zona dezafectată, cel mai probabil, pentru a fura fier vechi.

Anchetatorii au spus că bărbatul care a decedat a fost găsit sub o bucată de beton.

Sub dărâmături, anchetatorii au găsit şi o butelie, probabil parte a unui aparat de sudură improvizat, cu care cei patru bărbaţi, care încercau să fure fier vechi, au tăiat la un capăt pasarela, care a căzut.

Poliţiştii din Petroşani i-au găsit pe cei doi bărbaţi care fuseseră daţi dispăruţi

Poliţiştii de la Petroşani au aflat de la bărbatul care a fost rănit, după ce pasarela din fier din zona dezafectată a fostei preparaţii de cărbune Livezeni s-a prăbuşit peste el, şi numele celorlalte două persoane aflate în zonă şi care fuseseră date dispărute.

Cei doi bărbaţi au fost găsiţi de poliţişti la domiciile lor şi au declarat că nu au fost răniţi în urma prăbuşirii pasarelei.

La ora transmiterii acestei ştiri, cei doi bărbaţi sunt audiaţi de către anchetatori.

Echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) i-au căutat printre mormanele de fier, timp de aproape trei ore, pe cei doi, deoarece exista posibilitatea ca aceştia să fi fost prinşi sub pasarelă.

Bărbatul în vârstă de 35 de ani, care fost rănit în urma prăbuşirii pasarelei, a fost transportat şi internat la Spitalul din Petroşani, acesta suferind mai multe fracturi ale membrelor. Medicii de la spital au spus că bărbatul a fost operat, fiindu-i scos un rinichi.

Celălalt bărbat, în vârstă de 24 ani, care a murit în urma prăbuşirii pasarelei, a fost scos de sub dărâmături de o echipă a ISU şi a fost dus la morga din Petroşani.

Şeful ISU Petroşani, Adrian Avram, a declarat că bărbaţii nu sunt angajaţi ai Exploatării miniere Livezeni, care se află în apropierea fostei preparaţii de cărbune, şi nici ai firmei care se ocupă cu dezafectarea clădirilor din incinta preparaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici