O poliţistă din Ploieşti, premiată de MAI pentru un roman despre uciderea unui arheolog

Agentul şef principal de Poliţie Cristina Clinci, de la Secţia 3 din Ploieşti, a câştigat premiul MAI pentru romanul poliţist al anului, cartea sa având ca intrigă furtul unor obiecte de patrimoniu şi uciderea unui arheolog - caz rezolvat de o femeie poliţist.

141 afișări
Imaginea articolului O poliţistă din Ploieşti, premiată de MAI pentru un roman despre uciderea unui arheolog

O poliţistă din Ploieşti, premiată de MAI pentru un roman despre uciderea unui arheolog (Imagine: Shutterstock)

Oficiali din Poliţie au precizat, pentru MEDIAFAX, că poliţista premiată pentru cel mai bun roman poliţist scris de un angajat al MAI lucrează la Biroul Evidenţă Operativă al Secţiei 3 Ploieşti.

Romanul Cristinei Clinci, intitulat "Omul de legătură", a câştigat, astfel, prima ediţie a concursului de romane poliţisO pte organizat de Editura MAI. Concursul a fost lansat la începutul acestui an, cu ocazia Galei Filmului Poliţist Românesc.

Premiul i-a fost acordat poliţistei, miercuri, de către secretarul de stat Cătălin Chiper, în cadrul unei ceremonii ocazionate de deschiderea celei de a XVII-a ediţii a Salonului de carte juridică, poliţistă şi civică a Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Cu acelaşi prilej, Trofeul Editurii MAI a fost acordat colectivului de autori ai lucrării "Tratat de tactică poliţienească" din cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de MAI.

În cursa pentru premii au intrat cărţile publicate de Editura MAI în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici