O rachetă antitanc a ucis o femeie israeliană şi pe fiul ei în apropiere de graniţa cu Libanul

O rachetă antitanc lansată din Liban a ucis duminică o femeie în vârstă de 76 de ani şi pe fiul acesteia într-un sat din nordul Israelului, au declarat oficiali medicali, la câteva ore după ce armata israeliană a declarat că a ucis patru militanţi puternic înarmaţi care încercau să intre din Liban.

251 afișări
Imaginea articolului O rachetă antitanc a ucis o femeie israeliană şi pe fiul ei în apropiere de graniţa cu Libanul

O rachetă antitanc a ucis o femeie israeliană şi pe fiul ei în apropiere de graniţa cu Libanul

Luptele dintre Israel şi mişcarea Hezbollah din Liban, susţinută de Iran, au crescut în paralel cu războiul care durează de peste trei luni din Gaza, purtat de Israel împotriva palestinienilor din Hamas, un alt aliat al Teheranului.

O rachetă antitanc trasă la Kfar Yuval, o colectivitate agricolă care se învecinează cu graniţa libaneză, a lovit o casă, ucigând o femeie şi pe fiul ei în vârstă de 40 de ani, au declarat oficiali militari şi medici israelieni.

Un bărbat în vârstă de 74 de ani a fost rănit, a declarat un oficial al spitalului, descriindu-l ca fiind membru al aceleiaşi familii de fermieri.

Armata a declarat că forţele sale loveau ţinte Hezbollah din Liban ca represalii. Schimburile transfrontaliere au fost cele mai aprinse între Israel şi Hezbollah de la războiul din 2006.

Anterior, duminică, Israelul a declarat că forţele sale au ucis patru militanţi infiltraţi din Liban într-o locaţie situată la aproximativ 15 km nord-est de Kfar Yuval.

Un oficial militar israelian a declarat că aceştia erau înarmaţi cu puşti, rachete antitanc, grenade şi RPG-uri şi că afilierea lor era încă necunoscută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rachetă,
liban,
israel

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici