O regiune din Antarctica se topeşte rapid. Nivelul mărilor lumii ar putea creşte cu peste un metru

O regiune din Antarctica se topeşte rapid. Gheaţa ar putea acoperi Manhattan-ul cu un strat gros de 61 de kilometri, iar apa rezultată ar putea duce la o creştere a nivelului mărilor lumii cu peste un metru.

368 afișări
Imaginea articolului O regiune din Antarctica se topeşte rapid. Nivelul mărilor lumii ar putea creşte cu peste un metru

Oamenii de ştiinţă care cercetează Amundsen Sea Embayment, o regiune din vestul Antarcticii, spun că gheţarii acesteia joacă un rol-cheie în creşterea nivelului mărilor lumii, deoarece au suficientă apă pentru a creşte nivelul global cu peste un metru, potrivit Sky News.

Peste 3 000 de miliarde de tone de gheaţă au fost pierdute în doar 25 de ani în regiunea din Antarctica care se schimbă cel mai rapid.

Dacă această cantitate de gheaţă ar fi îngrămădită pe Londra, ar fi stivuită pe o înălţime de 2 km, potrivit cercetăriloor efectuate de Universitatea din Leeds. În cazul în care ar fi îngrămădită deasupra Manhattan-ului, clădirea Empire State Building ar putea fi îngropată de 137 de ori, gheaţa având o înălţime de 61 km.

Situată în vestul Antarcticii, Marea Amundsen este formată din 20 de gheţari majori şi acoperă o suprafaţă de peste patru ori mai mare decât cea a Regatului Unit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici