O suburbie a municipiului Vaslui a rămas complet fără apă potabilă din cauza secetei

Cei 200 de locuitori ai localităţii Bahnari, suburbie a municipiului Vaslui, au rămas complet fără apă potabilă după ce zecile de fântâni din localitate au secat, pompierii şi regia locală asigurând transporturi zilnice de apă pentru populaţie şi animale.

225 afișări
Imaginea articolului O suburbie a municipiului Vaslui a rămas complet fără apă potabilă din cauza secetei

O suburbie a municipiului Vaslui a rămas complet fără apă potabilă din cauza secetei (Imagine: Radu Aneculaesi / Arhiva MediafaxFoto)

Situată într-o zonă de deal la câţiva kilometri de municipiul Vaslui, suburbia Bahnari nu mai deţine nicio resursă minimă de apă potabilă, toate cele 34 de fântâni din sat fiind secate din cauza lipsei de precipitaţii din această vară.

În aceste condiţii, autorităţile locale au apelat atât la serviciile regiei locale Goscom, care asigură transporturi zilnice de apă pentru animale, cât şi la cele ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, care livrează apă potabilă cu cisterna de pompieri la cei 200 de locuitori din sat.

"În această suburbie, situată pe o culme de deal şi cu fântâni săpate în pânza freatică de la suprafaţă, apa reprezintă o mare problemă în verile foarte secetoase. În consecinţă, am acţionat pentru ca întreaga comunitate să nu aibă de suferit şi am înfiinţat patru puncte de distribuţie a apei. În fiecare dimineaţă şi seară societatea Goscom asigură apă menajeră pentru animale, iar la două zile sunt transportaţi 5.000 de litri de apă potabilă pentru populaţie cu o autospecială de pompieri", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

La nivelul judeţului Vaslui, suburbia Bahnari este cea de-a doua localitate unde pompierii transportă apă potabilă cu autospecialele de stins incendii, după ce şi în localitatea Mânjeşti sunt asigurate periodic anumite cantităţi de apă pentru populaţie cu maşinile de intervenţii ale ISU Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici