O supravieţuitoare a Holocaustului de origine română scapă de Hamas, însă familia sa este de negăsit

  • Ruth Haran, în vârstă de 87 de ani a supravieţuit persecuţiei naziste şi s-a mutat în Israel încă din copilărie
  • Haran s-a născută în România
  • Familia femeii este de negăsit după raidul militanţilor Hamas în comunitatea în care locuia
714 afișări
Imaginea articolului O supravieţuitoare a Holocaustului de origine română scapă de Hamas, însă familia sa este de negăsit

Sursa foto: MediafaxFoto

O supravieţuitoare a Holocaustului, Ruth Haran, în vârstă de 87 de ani, a găsit energia de a se adăposti în timpul unui raid Hamas asupra localităţii Beeri din sudul Israelului. Militanţii i-au ordonat să se adăpostească în camera de panică în timp ce restul membrilor familiei sale au fost luaţi ostaici de aceştia.

Zece dintre copiii, nepoţii şi strănepoţii lui Haran sunt acum dispăruţi, iar femeia crede că se numără printre zecile de ostatici luaţi de Hamas înapoi în Gaza.

Israelul a confirmat că au fost luaţi cel puţin 199 de ostatici, însă nu se ştie dacă printre aceştia se numără şi membrii familiei Haran. Hamas şantajează pe oficialii israelieni prin această metodă şi speră să obţină ce îşi doresc, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici