O tânără a murit la concertul lui Taylor Swift din Rio de Janeiro, fanii reclamând temperaturile ridicate şi lipsa apei

O tânără braziliancă, fană a cântăreţei Taylor Swift, a murit vineri seară la Rio de Janeiro, după ce i s-a făcut rău în stadionul sufocant unde a avut loc concertul vedetei americane, în contextul în care un val de căldură a cuprins Brazilia.

317 afișări
Imaginea articolului O tânără a murit la concertul lui Taylor Swift din Rio de Janeiro, fanii reclamând temperaturile ridicate şi lipsa apei

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Ana Clara Benevides, în vârstă de 23 de ani, s-a simţit rău pe stadionul Nilton Santos, a scris pe Instagram organizatorul evenimentului, T4F. Acesta a precizat că ea a fost asistată prompt de personalul medical, apoi a fost dusă la un post medical amplasat la faţa locului, înainte de a fi transferată la spitalul Salgado Filho, unde a murit, informează Reuters.

Aproximativ 60.000 de fani s-au adunat pentru concertul lui Taylor Swift, pe stadionul care este situat departe de plajele cu briză din Rio, într-un cartier din nordul oraşului.

Spectacolul a avut loc în aceeaşi zi în care Rio de Janeiro a înregistrat cea mai mare valoare din istorie a indicelui care combină temperatura şi umiditatea, de 59,3 grade Celsius.

Taylor Swift, care se află în Brazilia pentru şase spectacole în cadrul turneului The Eras Tour, şi-a exprimat tristeţea şi a prezentat condoleanţe familiei şi prietenilor lui Benevides.

"Nu voi putea să vorbesc despre asta de pe scenă, pentru că mă simt copleşită de durere chiar şi atunci când încerc să vorbesc despre asta", a scris ea pe Instagram. "Acesta este ultimul lucru la care mă gândeam că se va întâmpla când am decis să aducem acest turneu în Brazilia."

Taylor Swift a spus că tânăra a murit "înainte de spectacolul meu", dar prietenii Anei Clara Benevides au declarat presei locale că aceasta s-a îmbolnăvit după ce a început concertul.

Ministrul Justiţiei, Flavio Dino, a cerut sâmbătă o anchetă după ce au fost raportate informaţii neconfirmate privind lipsa apei potabile pentru publicul de pe stadion.

"Codul de protecţie a consumatorilor prevede că serviciile trebuie să fie sigure şi adecvate pentru SĂNĂTATE. Este inacceptabil ca oamenii să sufere, să leşine şi chiar să moară din cauza lipsei de acces la apă", a scris el pe X, fostul Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici