O universitate din România a cumpărat un hotel. Imobilul va fi amenajat pentru a găzdui sediul unei facultăţi

  • Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a anunţat cumpărarea unui hotel din oraş, în care va amenaja sediul Facultăţii de Drept.
  • UBB se confruntă cu un deficit major de spaţii academice, potrivit rectorului instituţiei.
  • Noua achiziţie ar urma să rezolve problemele de infrastructură academică ale Facultăţii de Drept
16379 afișări
Imaginea articolului O universitate din România a cumpărat un hotel. Imobilul va fi amenajat pentru a găzdui sediul unei facultăţi

O universitate din România a cumpărat un hotel, unde va amenaja sediul unei facultăţi

„Achiziţionarea de către Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), din fonduri proprii, a imobilului <Hotel Opera Plaza> ca sediu al Facultăţii de Drept din UBB a fost aprobată miercuri, 30 iunie 2021, prin Hotărâre a Guvernului României”, a transmis universitatea.

Potrivit rectorului instituţiei, UBB se confruntă cu un deficit major de spaţii academice, atât pentru educaţie, cât şi pentru cercetare, după ce, numai anul trecut numărul de studenţi a crescut faţă de 2019 cu 6%.

„În acest mandat mi-am propus să corectez acest deficit, pentru a începe apoi şi un proces de dezvoltare. Studenţii au nevoie de medii moderne de învăţare (nu mai pot sta ca pe vremuri, inclusiv a mea, înghesuiţi în bănci sau, la cursurile de mare interes, chiar pe jos sau pe hol), iar cercetarea are nevoie de laboratoare în spaţii moderne şi adecvate standardelor de astăzi. După ce acoperim nevoile absolut necesare de spaţiu fizic, dezvoltările se vor face în principal în logică digitală, acolo unde acest lucru este adecvat. Pornind de la o analiză de nevoi şi de la planurile de facultate am gândit ca rector, împreună cu echipa rectoratului, un proiect investiţional pe termen lung. Sigur, mă aştept ca guvernul să ne ajute în acest demers, deoarece până acum ne bazăm mai mult pe resursele proprii decât pe fonduri specifice dedicate acestor nevoi care să vină de la stat; de asemenea, sper în continuarea şi sporirea în acest sens şi a susţinerii autorităţilor locale, foarte bună până acum, deoarece UBB reprezintă cea mai mare comunitate academică din ţară, susţinând şi dinamizând astfel tot oraşul”, a declarat Daniel David, rectorul UBB.

Acesta susţine că noua achiziţie va rezolva problemele de infrastructură academică ale Facultăţii de Drept, una dintre cele mai mari ca număr de studenţi.

UBB are 22 de facultăţi, grupate în şase şcoli academice/de ştiinţă, şi o comunitate de peste 50.000 de membri, distribuită în 8 judeţe şi 11 oraşe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici