O urscoaică şi puii săi s-au apropiat de o zonă frecventată de apicultori. Jandarmii au intervenit

Prezenţa unei ursoaice şi a celor trei pui ai săi a fost semnalată, vineri seara, în apropierea unei case care se află într-o zonă frecventată de crescătorii de albine. Un echipaj al forţelor de ordine a intervenit pentru a îndepărta cele patru animale sălbatice spre pădure.

765 afișări
Imaginea articolului O urscoaică şi puii săi s-au apropiat de o zonă frecventată de apicultori. Jandarmii au intervenit

O urscoaică şi puii săi s-au apropiat de o zonă frecventată de apicultori. Jandarmii au intervenit

„ Astăzi (vineri - n.red.) la ora 20:24, a fost primit un apel pe 112, prin care era anunţată prezenţa unei ursoaice cu trei pui, la kilometrul 5 al municipiul Gheorgheni. Un bărbat a sunat prin intermediul SNUAU 112 pentru a anunţa că în apropierea grădinii casei sale, situate la kilometrul 5 al municipiului Gheorgheni şi-a făcut apariţia o ursoaică cu trei pui. Casa este aproape de o pădure şi o zonă frecventată de crescătorii de albine”, anunţă Jandarmeria Harghita.

La faţa locului a fost direcţionată imediat o patrulă de ordine publică formată dintr-un jandarm şi un poliţist, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roşu, respectiv Poliţia Municipiului Gheorgheni.

„A fost confirmată prezenţa ursoaicei şi a celor trei pui, aceştia fiind îndepărtaţi înspre pădure”, potrivit sursei citate.

Patrula a mai rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursoaica şi puii nu se întorc.

„Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia”, transmite Jandarmeria Harghita.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici