O ursoaică şi doi pui au fost filmaţi într-o pădure din Alba | VIDEO

O ursoaică ieşită la plimbare cu cei doi pui a fost filmată în pădurea din Valea Frumoasei, o zonă din partea de sud a judeţului Aba. Şansele de a vedea ursul brun în mediul natural sunt destul de mici, mai ales în perioada de hibernare.

1589 afișări
Imaginea articolului O ursoaică şi doi pui au fost filmaţi într-o pădure din Alba | VIDEO

O ursoaică şi doi pui au fost filmaţi într-o pădure din Alba | VIDEO

Imaginile au fost filmate de unul dintre angajaţii administraţiei siturilor „Natura 2000 Frumoasa” şi au fost postate pe Facebook, alături de câteva explicaţii de specialitate despre această specie de animal şi comportament, neobişnuit pentru această perioadă.

Internauţii sunt invitaţi să ”se bucure cu privirea” de imaginile surprinse în pădure, deoarece şansele de a vedea ursul brun în mediul natural sunt destul de reduse, mai ales în perioada de hibernare.

”Ursul brun (Ursus arctos) este o apariţie frecventă în pădurile din regiunea montană din România. Este un mamifer masiv şi bine proporţionat, având partea posterioară a corpului mai dezvoltată decât cea anterioară. Membrele sunt lungi şi puternice, iar capul mare şi prezintă o frunte lată şi înaltă. Urechile sunt scurte şi late, dar bine vizibile din blană. Ochii sunt foarte mici, de culoare căprui închis. Buzele sunt negre, mari şi mobile, ca şi nasul. Coada este foarte scurtă, fiind în întregime ascunsă în blană. Ghearele sunt mari şi curbate. Blana <de iarnă> este foarte groasă, cu peri lungi de 11-12 cm. Blana <de vară> are perii mai scurţi şi mai aspri. Culoarea este în general omogenă, cafeniu pe tot corpul. Lungimea corpului variază între 245 şi 255 cm, iar greutatea între 200 şi 360 kg. Are o dentiţie bogată, alcătuită din 42 de dinţi si măsele, bine adaptată pentru o dietă care include cantităţi semnificative de hrană vegetală şi nevertebrate. Acest lucru indică faptul că ursul este un animal omnivor şi oportunist, dieta sa fiind adaptată în funcţie de mediu”, se arată în textul postat alături de imagini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici