Oameni decedaţi, puşi pe tărgi în saci negri, au fost filmaţi în faţa morgii Spitalului Judeţean Constanţa de către aparţinători

  • Imaginile au un puternic impact emoţional, dar sunt normale şi respectă procedura, conform autorităţilor
  • Judeţul Constanţa are cea mai mare rată de infectare cu noul Coronavirus la nivelul întregii ţări
  • Angajaţii secţiei de Anatomie Patologică lucrează şi peste program pentru a putea face faţă solicitărilor
5135 afișări

Imagini revoltătoare au apărut pe reţelele de socializare cu oameni decedaţi, aliniaţi pe targă şi ţinuţi în saci negri, în faţa morgii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Constanţa.

Persoanele care pierd lupta cu viaţa şi sunt depistate pozitiv cu noul Coronavirus, sunt ţinute trei zile în morga spitalului în saci ermetici, până când ies rezultatele scrise ale testelor PCR.

Dacă sunt doar supsecţi de Coronavirus, iar rezultatul testului este negativ, decedatul este scos din acel sac şi familia se poate ocupa de înmormântare.

În imaginile difuzate se poate vedea cum rudele au venit să-şi recunoască apropiaţii înainte de a fi puşi în sicriu şi luaţi de către firmele de servicii funerare.

Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al DSP Constanţa a declarat că “Sunt imagini cu impact emoţional foarte puternic, dar din punct de vedere al nostru, toată procedura a fost respectată întocmai.”

Judeţul Constanţa are cea mai mare rată de infectare cu noul Coronavirus din toată ţara. Numai astăzi s-au înregistrat 520 de cazuri noi, iar 3344 de cazuri sunt încă active.  

Aceasta este cauza principală  pentru care morga spitalului este suprasolicitată. Media deceselor cauzate de SARS-COV2 din ultimele paisprezece zile este de 70 de persoane.

“Este un număr crescut de decedaţi, le facem faţă, lucrurile se rezolvă , toată lumea ştie ce are de făcut. Încercăm să ne încadrăm în cele şase ore de program, uneori le depăşim, dar locuri , sigur sună puţin macabru, dar există locuri de depozitare”, a declarat Mariana Deacu, Medic Şef al Serviciului Clinic Anatomie Patologică, Constanţa.

Firmele de servicii funerare echipate corespunzător preiau oamenii decedaţi din containerele aflate la morga spitalului şi se ocupă de sigilarea sicriului aşa încât virusul să nu ajungă la rudele ce iau contact cu sicriul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici