Oamenii de ştiinţă au descoperit cel mai rău şi cel mai bun moment al zilei

Oamenii de ştiinţă au descoperit că ora 5 dimineaţa este oficial cel mai rău moment al zilei, în funcţie de starea de spirit, de ritmul circadian şi de alţi factori, potrivit unui nou studiu publicat în „PLOS Digital Health Journal”.

1248 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă au descoperit cel mai rău şi cel mai bun moment al zilei

Oamenii de ştiinţă au descoperit cel mai rău şi cel mai bun moment al zilei

Studiul a folosit datele strânse de la 2.602 stagiari medicali pentru a monitoriza ritmul cardiac, activitatea fizică, somnul şi starea participanţilor.

Concluziile au arătat că starea de spirit urmează un ritm legat de ritmul intern al corpului, atingând punctul minim înainte de zori şi vârful în jurul orei 17.00.

Autorul principal al studiului, Benjamin Shapiro, a explicat că lipsa de somn agravează starea de spirit, iar cei care rămân treji până la ora 5 dimineaţa sunt susceptibili să aibă o dispoziţie şi mai proastă.

Totuşi, chiar şi în condiţii de somn normal, ora 5 dimineaţa rămâne un moment dificil pentru mulţi.

Studiul are limitele sale, fiind bazat pe un eşantion relativ mic şi desfăşurat într-un cadru de laborator.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici