Obama pune România pe lista „aliaţilor din linia întâi”

Preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat că SUA vor continua, prin NATO, să „întărească apărarea aliaţilor din linia întâi”, adică România, Polonia şi ţările baltice. La finalul vizitei sale în Germania, Obama a vorbit şi despre relaţia cu Rusia, despre care a spus că şi-ar dori să fie bună, dar că sancţiunile rămân în vigoare până când acordul de la Minsk privind Ucraina este implementat.

3454 afișări
Imaginea articolului Obama pune România pe lista „aliaţilor din linia întâi”

Obama pune România pe lista „aliaţilor din linia întâi” (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

„Misiunea centrală a NATO este şi va fi mereu datoria noastră solemnă - angajamentul din Articolul 5 privind apărarea noastră comună. De aceea vom continua să întărim apărarea aliaţilor noştri din linia întâi, din Polonia, România şi statele baltice”, a declarat Obama, într-un discurs ţinut la Hanovra, în încheierea vizitei sale în Germania, care a vizat în principal negocierea acordului comercial dintre SUA şi UE, scrie  Gândul

Obama a mai spus că toate membrele NATO trebuie să contribuie la bugetul Alianţei 2% din PIB, pentru securitatea comună.

„Trebuie să fiu sincer, uneori Europa s-a complăcut în legătură cu apărarea sa”.

Citeşte articolul integral în Gândul

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici