Obligaţia de a purta mască la birou ar putea fi eliminată la 1 iunie. Ministrul Sănătăţii: „O idee fezabilă”

Renunţarea la mască în birouri din 1 iunie, cu condiţia ca toate persoanele să fie vaccinate, este o idee fezabilă, spune ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

2624 afișări
Imaginea articolului Obligaţia de a purta mască la birou ar putea fi eliminată la 1 iunie. Ministrul Sănătăţii: „O idee fezabilă”

Ministrul Sănătăţii: „Renunţarea la mască în birouri din 1 iunie, o idee fezabilă”

Ioana Mihăilă a spus, miercuri seara, la TVR 1, că a avut chiar azi o discuţie cu premierul Cîţu despre eventualitatea ca din 1 iunie să se stea în birouri fără mască.

„Am avut o discuţie pe această temă cu premierul Cîţu chiar astăzi şi am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie”, spune ministrul.

Conform Ioanei Mihăilă, una dintre idei a fost tocmai permisiunea pentru cei care lucrează în birouri, dacă sunt toţi vaccinaţi, să stea fără să poarte masca: „Evident că înainte de a da liber la astfel de prevederi va trebui să verificăm cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu specialiştii pe care îi avem în sănătate publică, dar pare o ideea fezabilă, dacă toţi de acolo sunt vaccinaţi”.

Ministrul a spus că se bazează pe comunicate date de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (SUA), care fac referire tocmai la faptul că persoanele vaccinate complet pot începe să renunţe la mască în spaţiile închise.

CITEŞTE AICI: Când vom putea renunţa la purtarea măştii în spaţii deschise? Ministrul Sănătăţii, despre data propusă de Florin Cîţu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici