„Ochii pe mine!”, despre vaccinare şi revenirea la normalitate. Alexandra Mircea: „Dacă ar prelua şi privatul, ar putea să se vaccineze multă lume mai repede” / Alina Greavu, creator de conţinut. „Este esenţial să ne vaccinăm toţi ca să dispară boala!”

  • Alexandra Mircea: „Sunt foarte multe conspiraţii şi prefer să nu le ascult. Ne pierdem timpul!”
  • Alexandra Mircea, despre vaccinare: „Îmi doresc ca toată lumea să conştientizeze că este doar spre binele nostru şi să reuşim să ajungem la un normal cât mai repede.”
  • Aluziva: „Dacă jumătate din planetă refuză vaccinarea, vei trăi în permanenţă cu panică în suflet.”
  • Aluziva: „Vreau ca viaţa mea să se întoarcă la normalitatea de dinainte, deşi nu cred că viitoarea normalitate va mai fi vreodată ca ce-am trăit înainte de Covid.”
510 afișări

„Ochii pe mine! ”, cu Vlad Craioveanu – invitaţi joi seara la Aleph News, Alexandra Mircea, medic stomatolog şi Alina Greavu alias “Aluziva”, creator de conţinut .

Alexandra Mircea, medic stomatolog, este programată sâmbătă la vaccinare. Povestim cât de important este pentru un medic începutul campaniei de vaccinare, dar şi care este procedura de urmat pentru a te afla pe o astfel de listă. O discuţie despre siguranţa pacienţilor în vremea Covid-19, dar şi despre sănătatea pacienţilor care, de teama virusului, ajung din ce în ce mai rar la stomatolog.

Sunt foarte optimistă şi abia aştept să mă duc să mă vaccinez. Am sunat acum 2 zile să mă programez, au fost foarte drăguţi cei de la call-center. Înţeleg că vaccinul este disponibil pentru multă lume din linia întâi, cum numesc ei. Există o platformă online în care te poţi înscrie şi poţi solicita vaccinul online.”

A. Mircea: „Cred că nu ştie încă toată lumea ce presupune vaccinul ăsta”

Alexandra Mircea recunoaşte că limbajul medicilor nu ajunge întotdeauna la oameni, atât de explicit şi de convingător, pe cât şi-ar dori. Ceea ce complică puţin ecuaţia vaccinării şi încrederea în vaccinare.

Urmăresc emisiunile voastre şi vă felicit pentru campania pe care o aveţi. Mi se pare un demers foarte bun pentru că noi, medicii, de multe ori nu reuşim să avem un limbaj suficient de pe înţelesul oamenilor şi nu reuşim să ajungem la toată lumea. Am văzut că voi insistaţi pe lucruri foarte clare, ceea ce e un lucru foarte bun. Cred că nu ştie încă toată lumea ce presupune vaccinul ăsta şi eu recunosc faptul că l-am sunat chiar pe vărul meu care este cercetător în Germania şi mi-a spus ca e mare lucru că îl avem pentru că ei nu îl au încă. (...) Cred că, dacă ar prelua şi privatul, ar putea să se vaccineze multă lume mai repede. Ştiu în momentul ăsta oameni care, nefiind, cadre medicale nu au acces la vaccin şi cred că ar dori să se vaccineze.

Dr. Alexandra Mircea & Alina Greavu, despre poll-uri despre vaccinare pe Instagram

Alexandra Mircea şi Alina Greavu, alias Aluziva, creator de conţinut  – invitată în cea de-a doua parte a emisiunii – au luat pulsul vaccinării pe reţelele de socializare. Sunteţi curioşi să aflaţi care au fost concluziile?

Vlad Craioveanu: Luând contact cu foarte multă lume la cabinet, poţi să iei şi pulsul societăţii cumva. Ce spun pacienţii, cum sunt apropo de acest vaccin, sunt reticenţi, vor să-l facă?

Alexandra Mircea: Sunt destul de împărţite părerile. Cred că această campanie pe care o faceţi voi de explicare mai bună a procesului de vaccinare este benefică tuturor. Astăzi chiar am făcut un poll pe Instagram, eram curioasă ce părere au oamenii despre vaccin şi părerile sunt fifty-fifty. Am întrebat cine se vaccinează cât de curând se poate şi cine mai lasă câtva timp să treacă, au fost chiar fifty-fifty rezultatele. Văd foarte multe tipuri de oameni, sunt oameni care abia aşteaptă să se vaccineze, sunt şi unii mai reticenţi pe care încerc să îi conving că este un lucru bun şi că este pentru binele nostru, al tuturor.

Vlad Craioveanu: Fifty-fifty te cam sperie pentru că degeaba îşi face jumătate din populaţie vaccin dacă cealaltă jumătate nu şi-l face.

Alina Greavu: Eu personal am făcut un poll pe Instagram, practic o statistică, şi am rugat pe oameni să îmi spună dacă ei se vor vaccina sau nu. Şi a fost la limită, a fost un fel de 51% - 49%, ceva de genul, ceea ce mă sperie, pentru că pe Instagram mă urmăresc tineri. Grupa principală 18-24 de ani, următorul segment este de 25-34… şi stau să mă întreb: „Oamenii ăştia care sunt tineri de ce nu vor să se vaccineze? Mi se pare că este o discuţie care trebuie purtată mai aprofundat.”

A.Mircea: „Mi se pare că avem ca medici o mare responsabilitate”

Revenind la medicul stomatolog Alexandra Mircea, aceasta îţi explică motivele pentru care spune un DA hotărât vaccinării.

„Mai ales ca să fie pacienţii în siguranţă. Mi se pare că avem ca medici o mare responsabilitate. Am simţit că am o responsabilitate mare şi faţă de părinţii mei. Nu am fost să-i văd de Crăciun, am făcut separat sărbătorile ca să-i protejez. Îmi doresc ca toată lumea să conştientizeze că este doar spre binele nostru şi să reuşim să ajungem la un normal cât mai repede.”

Alexandra Mircea: „Vreau să-i ajut pe oameni să nu-şi lase problemele dentare neglijate”

Medicul stomatolog recunoaşte că teama de pandemie i-a făcut şi mai reticenţi pe oameni să meargă la medic. Lucru deloc de neglijat, deoarece pe viitor repercusiunile nu vor întârzia să apară.

Am încercat să fac cât mai cunoscută ideea că noi ne testăm săptămânal la clinică, luăm toate măsurile de care este nevoie ca să fie toată lumea în siguranţă şi să-i ajut pe oameni să nu-şi lase problemele dentare neglijate. Am observat că sunt mulţi care nu au fost deloc anul 2020 la stomatolog pentru că nu au avut unde sau pentru că nu au avut încredere.”

A. Mircea: „Sunt foarte multe conspiraţii şi prefer să nu le ascult!”

Alexandra Mircea motivează şi de ce pleadează pentru purtarea măştii chiar şi după ce se va fi încheiat perioada Covid-19.

„Cred că recomandările medicilor au fost făcute cu un scop. E bine să respectăm ca şi până acum să limităm transmiterea. Sunt foarte multe conspiraţii şi prefer să nu le ascult. Ne pierdem timpul.”

Alina Greavu, alias „Aluziva”, despre vaccinare, informare şi revenirea la viaţa dinainte de Covid-19

Continuăm discuţia pe zoom cu Alina Greavu alias “Aluziva” – creator de conţinut, dar şi mamă a trei copii – care îţi spune despre provocările acestei perioade. Ce crede despre vaccinare şi ce planuri are pentru 2021.

Aş avea chef de o vacanţă şi ne-am programat-o pentru februarie. Nu am mai avut o vacanţă decentă de mai bine de 2 ani. Avem nevoie de o supapă să ne relaxăm, că altfel, o luăm cu capul. (...) Cred că fiecare îşi trăieşte viaţa aşa cum vine peste el. Nicio viaţă nu se seamănă.Copiii sunt diferiţi, noi suntem diferiţi. Sfatul meu este să încerce să nu o ia razna şi în amalgamul ăsta de responsabilităţi să-şi dedice timp pentru el”, mărturiseşte Alina, aflată momentan într-o perioadă preventivă de izolare.

Aluziva: „Mă bate gândul să devin primăriţă la Adunaţii Copăceni!”

Aluziva, aşa cum este cunoscută în mediul online, este creatoare de conţinut. Nu exclude însă, ca pe viitor, să intre şi în politică.

Pe mine mă bate gândul să devin primăriţă la Adunaţii Copăceni, pentru că eu locuiesc aici şi sunt destul de nemulţumită. Vreau şi eu un trotuar, vreau şi eu gaze... (...) Nu ştiu dacă mi-ar reuşi ca independent, pentru că mi-ar trebui sume de bani pentru camapnia electorală, bani pe care eu nu-i deţin. Din umilele mele cunoştinţe despre politică, nu prea ai şanse dacă eşti mic şi singur.”

Alina Greavu: „Sunt pro vaccinare! Am trei copii de care trebuie să am grijă”

Nu putem să nu abordăm cu Alina Greavu şi „cartoful fierbinte” al acestei perioade şi anume subiectul vaccinării. Fiind şi mamă a trei copii, îţi spune care sunt motivele pentru care abia aşteaptă să se vaccineze împotriva virusului care i-a schimbat şi ei, ca de altfel tuturora, întreaga viaţă.

„Da, sunt pro vaccinare! Vreau să fiu eu în siguranţă şi familia mea. Am trei copii de care trebuie să am grijă. Vreau ca viaţa mea să se întoarcă la normalitatea de dinainte, deşi nu cred că viitoarea normalitate va mai fi vreodată ca ce-am trăit înainte  de Covid. Dacă jumătate din planetă refuză vaccinarea, nu are cum să mai fie la fel ca înainte pentru nimeni, pentru că vei trăi în permanenţă cu panică în suflet.”

Alina Greavu: „Mi se pare noaptea minţii să nu ne vaccinăm toţi, repede”

Alina Greavu: „Este esenţial să ne vaccinăm toţi cât mai repede ca să dispară boala. Altfel, pe măsură ce boala evoluează, se dezvoltă noi tulpini. Noi tulpini care ne pot afecta mai rău. De exemplu, Maria Popovici este pozitivă de câteva zile de Covid şi se manifestă foarte diferit faţă de cum s-a manifestat la Minculescu, la începutul lui decembrie. El s-a simţit mult mai OK din anumite puncte de vedere, ea a zis că oboseşte şi  gâfâie inclusiv când întinde un prosop pe sârmă. Noi nu avem cum să ne dăm seama dacă în următorii 2-3 ani nu am eradicat Covidul. Nu avem de unde să ştim cum o să ne afecteze. Că inţial era doar o simplă răceală, după vezi oameni băgaţi la ATI, după oameni care îşi pierd gustul, după oameni care nu se pot ridica din pat. Mi se pare că evoluează într-un fel foarte dubios, nu înţeleg, sincer, niciun pattern aici. În câte feluri se poate modifica tulpina de SARS COV 2, cum se numeşte ea,  dacă noi o lăsăm de izbelişte timp de un an, doi pentru că refuzăm să ne vaccinăm. S-ar putea ca peste 6 luni sau un an, vaccinul actual să nu mai fie eficient şi pentru formele viitoare de Covid. Atunci ce faci? Mai stăm încă un an să dezvoltăm altul în ce boala avansează şi omoară oameni? Mi se pare noaptea minţii să nu ne vaccinăm toţi, repede.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici