„Ochii pe mine!” Tanczos Barna, ministrul Mediului, anunţă controale: „Este incredibil, dar aceasta era situaţia!” Ce spune despre o nouă taxă auto în 2021

  • Tanczos Barna: ,,Garda de Mediu Bucureşti a avut 10 inspectori la o capitală de peste 2 milioane de cetăţeni. Este incredibil, dar aceasta era situaţia”
  • Tanczos Barna: ,,Peste 40% din maşinile electrice din România sunt cumpărate prin programul Rabla Electric”
3035 afișări

„Ochii pe mine!”, cu Vlad Craioveanu – invitaţi marţi seara la Aleph News, Tanczos Barna, Ministrul Mediului, şi Ciprian Marica, fost internaţional.

Cu ministrul Mediului vorbim despre maşinile electrice, devenite idealul românilor, dar şi despre planurile pe care le are ministerul pe care îl păstoreşte în ceea ce priveşte reducerea poluării. Care este maşina viitorului? Îi aşteaptă pe români o nouă taxă auto în 2021? Care sunt programele cu miză pe mediu cu care vom reuşi să atragem fondurile europene?

Subietul poluării în marile oraşe a fost şi este intens discutat, stârnind controverse şi chiar dispute. De fiecare dată, s-au căutat, în dulcele stil românesc, ţapi ispăşitori. Rezolvări mai puţine, spre deloc. Iată ce spune Tanczos Barna, ministrul Mediului, despre poluarea din Bucureşti.

“Bucureştiul este într-o situaţie extrem de delicată. Este o capitală care, în ultimii ani, nu prea a reuşit să facă nimic pentru reducerea poluării. Este o capitală, printre puţinele din Europa, care nu are proiecte în desfăşurare, proiecte în curs pentru reducerea poluării.”

 

Tanczos Barna:,,Peste 40% din maşinile electrice din România sunt cumpărate prin programul Rabla Electric”

Maşinile electrice devin ce în ce mai mult preferatele românilor. Am putea spune, uşor paradoxal, în condiţiile în care preţul lor este unul ridicat, comparativ cu veniturile.

Ministrul Mediului are însă veşti bune pentru cei care se gândesc să-şi achiziţioneze o astfel de maşină.

“Vom continua programul care este unul de un succes remarcabil. Vom continua să acordăm acele vouchere pentru cei care vor să cumpere maşini electrice sau maşini hybrid. Este o creştere exponenţială a numărului de maşini care sunt finanţate prin acest program.

Voucherul este de 10.000 de euro şi încurajarea populaţiei are şi rezultate concrete. Peste 40% din maşinile electrice din România sunt cumpărate prin programul Rabla Electric şi vedem că lucrurile se schimbă. Interesul este din ce în ce mai mare”, conchide ministrul.

 

 

Tanczos Barna: ,,Începând din 1 februarie vom începe controalele tematice”

Tanczos Barna îţi vorbeşte şi despre hibele pe care le-a identificat încă de la preluarea mandatului de ministru al Mediului. Îţi dezvăluie ce planuri are şi ce măsuri este hotărât să ia în perioada următoare.

,,Vă spun o singură cifră. Garda de Mediu Bucureşti a avut 10 inspecturi la o capitală la peste 2 milioane de cetăţeni. Este incredibil, dar aceasta era situaţia acum trei sau patru săptămâni când am ajuns la minister. Împreună cu colegii, începând din 1 februarie vom începe controalele tematice. Am stabilit o colaborare cu Primăriile de sector pentru a face echipe de control mixe. (...) Încă o dată, nici oraşul, nici capitala, nici sectoarele, ministerul nu erau pregătiţi pe data de 31 decembrie 2020 pentru a face faţă acestui fenomen.”

 

Tanczos Barna, despre o nouă taxă în 2021: ,,Este nevoie de o dezbatere publică pe principiul poluatorul plăteşte”

Ştiu că eşti curios să afli dacă vei scoate bani din buzunar pentru încă o taxă în 2021. Ministrul Tanczos Barna te lămureşte şi te linişteşte, cel puţin, deocamdată, pe acest subiect.

,,În 2021, cu siguranţă nu va apărea nicio taxă. Am spus şi repet că este nevoie de o dezbatere publică pe principiul poluatorul plăteşte. Astăzi, România este în infringement pe calitatea aerului în mai multe centre, aglomeraţii urbane şi majoritatea ţărilor europene, 24 din cele 27, au diverse taxe de poluare a aerului.

Diverse forme prin care, pe principiul, poluatorul plăteşte aplică nişte taxe. România va trebui să decidă dacă aplică această formă sau alta dintre aceste taxe au rămâne în grupul celor 3, adică a celor care nu intervin cu această metodă în descurajarea poluării.”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tanczos barna

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici