Oficial israelian: Se iau în calcul toate variantele privind cauzele prăbuşirii elicopterului

Un reprezentant al armatei israeliene care se află la Unitatea de la Boboc, din judeţul Buzău, a declarat, miercuri, că se iau în calcul toate variantele privind cauzele prăbuşirii elicopterului israelian în zona Fundata - Zărneşti, în Munţii Bucegi.

65 afișări
Imaginea articolului Oficial israelian: Se iau în calcul toate variantele privind cauzele prăbuşirii elicopterului

Oficial israelian: Se iau în calcul toate variantele privind cauzele prăbuşirii elicopterului (Imagine: Tiu Marin/Mediafax foto)

Potrivit reprezentantului purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, Leonid Grinberg, în acest moment se iau în calcul toate variantele privind cauzele care au dus la prăbuşirea elicopterului, inclusiv cea înaintată de ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Oren, care a declarat că tragedia ar fi putut fi provocată de condiţiile meteorologice şi de faptul că militarii israelieni nu sunt obişnuiţi să zboare în condiţii ca cele din România.

Întrebat de jurnalişti dacă rămăşiţele umane şi cele ale elicopterului vor fi aduse la unitatea de la Boboc pentru expertiză, oficialul militar a declarat că nu poate spune deocamdată ce se va întâmpla cu acestea, o decizie în acest sens urmând să fie luată de comun acord cu partea romană.

"Nu ştiu care vor fi demersurile, va fi ceva planificat cu comisia română, cu cei doi şefi ai forţelor aeriene, cel român şi cel israelian, va fi o procedură comună", a spus Leonid Grinberg.

Acesta a explicat că armata israeliană participa la exerciţiul Blue Sky 2010 pentru ca piloţii să se antreneze într-un loc nou şi necunoscut, aceasta fiind parte din planul exerciţiului.

Grinberg a adăugat că nu poate confirma că a fost găsită cutia neagră a elicopterului prăbuşit la începutul săptămânii în zona Funadata - Zărneşti.

O echipă de anchetatori români şi israelieni, însoţită de salvamontişti şi jandarmi montani, a reluat, miercuri, de la ora 08.00, cercetările în Munţii Bucegi, la locul unde s-a prăbuşit, luni, elicopterul militar israelian.

Serviciul Salvamont Bran a trimis în sprijinul cercetătorilor şase salvamontişti, iar Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov a mobilizat în zonă doi ofiţeri şi 15 subofiţeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici