Oficialii francezi vor să acceseze fonduri europene pentru misiunile poliţiştilor români în Franţa

Reprezentanţii Ministerului Francez de Interne intenţionează să acceseze fonduri europene pentru susţinerea misiunilor poliţiştilor români în Franţa, în condiţiile în care, la nivelul UE, cadrul financiar 2014-2020 conţine un capitol distinct alocat cooperării poliţieneşti, anunţă MAI.

158 afișări
Imaginea articolului Oficialii francezi vor să acceseze fonduri europene pentru misiunile poliţiştilor români în Franţa

Oficialii francezi vor să acceseze fonduri europene pentru misiunile poliţiştilor români în Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, secretarul de stat Bogdan Tohăneanu s-a întâlnit, luni, cu ambasadorul Republicii Franceze în România, Philippe Gustin, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), unde cei doi au semnat Scrisoarea de Intenţie între ministrul Afacerilor Interne din România şi ministrul de Interne din Franţa, referitoare la întărirea cooperării poliţieneşti şi la trimiterea în misiune a poliţiştilor români în Franţa.

"Pentru implementarea documentului, părţile au în vedere accesarea de fonduri europene în vederea finanţării activităţilor prevăzute în cadrul conlucrării operative, cu atât mai mult cu cât, la nivelul Uniunii Europene, cadrul financiar 2014-2020 conţine un capitol distinct alocat cooperării poliţieneşti", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Afacerilor Interne.

Semnarea Scrisorii de Intenţie a fost convenită anul acesta, la 4 aprilie, cu ocazia întrevederii pe care o delegaţie franceză condusă de către prefectul Poliţiei din Paris, Bernard Boucault, a avut-o cu reprezentanţi ai conducerii Ministerului Afacerilor Interne.

În acest context, prefectul Poliţiei din Paris a solicitat prelungirea detaşării poliţiştilor români în Franţa cu încă un an, respectiv iunie 2013- mai 2014, în condiţiile în care, până acum, în această ţară au avut deja loc trei misiuni de patrulare româneşti.

Partea franceză şi cea română au convenit trimiterea în misiune, în intervalul 28 iunie - 31 august 2013, a altor 20 de poliţişti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici