Ofiţer al armatei americane, acuzat că a distribuit materiale despre război pe un site de întâlniri

  • Un ofiţer al armatei americane este acuzat că a distribuit materiale despre războiul din Ucraina pe un site de întâlniri.
  • Este vorba despre informaţii clasificate care au ajuns la o femeie care pretinde că este din Ucraina.
  • Ea l-a descris pe american „iubirea mea secretă, informatorul”.
102 afișări
Imaginea articolului Ofiţer al armatei americane, acuzat că a distribuit materiale despre război pe un site de întâlniri

Un lucrător al Forţelor Aeriene din SUA a fost acuzat că a distribuit materiale de război clasificate din Ucraina pe un site de întâlniri, anunţă Sky News. Bărbatul de 63 de ani este acuzat deoarece a semnat clauze de confidenţialitate.

El este un locotenent colonel al armatei care s-a pensionat şi apoi a fost repartizat la Comandamentul Strategic de la baza Forţelor Aeriene Offutt. Bărbatul a fost arestat fiind acuzat în Nebraska de dezvăluire ilegală de informaţii despre apărarea naţională şi de conspiraţie.

Procurorii spun că bărbatul a participat la şedinţe de informare între februarie şi aprilie 2022 despre războiul Rusiei cu Ucraina. Ulterior, se pare că el a împărtăşit detalii despre ţinte militare şi capacităţi ruseşti pe o platformă de mesagerie online cu o persoană care pretindea a fi o femeie care locuieşte în Ucraina.

Potrivit unui rechizitoriu, femeia i-a cerut în mod repetat informaţii americanului pe care l-a descris drept „iubirea mea secretă, informatorul”.

Americanul va fi dus în faţa instanţei marţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici