Ofiţer de poliţie judiciară de la Brigada Rutieră Bucureşti, condamnat la doi ani de detenţie

Un ofiţer de poliţie judiciară de la Brigada Rutieră Bucureşti, judecat pentru că cerut mită 2.000 de euro în legătură cu soluţionarea favorabilă a unui dosar în care o persoană era acuzată de conducerea în stare de ebrietate pe drumurile publice, a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie.

377 afișări
Imaginea articolului Ofiţer de poliţie judiciară de la Brigada Rutieră Bucureşti, condamnat la doi ani de detenţie

Ofiţer de poliţie judiciară de la Brigada Rutieră Bucureşti, condamnat la doi ani de detenţie (Imagine: Mediafax Foto)

În 22 noiembrie 2010, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a Claudiei Dumitrescu, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Brigada Rutieră Bucureşti, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a hotărât, joi, menţinerea pedepsei aplicată în cazul Claudiei Dumitrescu de către Curtea de Apel Bucureşti, stabilind deducerea din pedeapsă a perioadei de reţinere şi arestare, începând cu 2 noiembrie 2010.

Potrivit rechizitoriului DNA, în cursul lunii ianuarie 2010, inculpata Dumitrescu Claudia, ofiţer de poliţie în cadrul DGPMB-Brigada Rutieră, ar fi pretins şi a primit suma de 2.000 euro de la un agent de poliţie (denunţător în cauză) pentru a o remite unui alt ofiţer de poliţie din cadrul aceleiaşi instituţii, care să soluţioneze favorabil un dosar penal în care o persoană era cercetată pentru conducere pe drumurile publice având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

În vederea confiscării sumei de 2.000 de euro pretinse şi primite, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui autoturism aparţinând inculpatei Dumitrescu Claudia.

În 2 noiembrie 2010, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a Claudiei Dumitrescu, pe termen de 29 de zile.

În 26 ianuarie 2011, CAB a decis condamnarea la doi ani de închisoare a lui Dumitrescu, DNA formulând recurs, care a fost respins, joi, 19 mai 2011, de către ICCJ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici