Ofiţer MAI, din Corpul de Control al ministrului, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pe Daniel Ciprian Asanache-Damian, acuzat de trafic de influenţă când era ofiţer de poliţie în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, în Corpul de Control al ministrului.

352 afișări
Imaginea articolului Ofiţer MAI, din Corpul de Control al ministrului, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Daniel Ciprian Asanache-Damian, la data faptelor ofiţer de poliţie în cadrul MAI - Corpul de control al ministrului, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Potrivit rechizitoriului, în perioada aprilie – 2 august 2022, în calitate de ofiţer de poliţie angajat la Corpul de control al ministrului, Daniel Ciprian Asanache-Damian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, martor, diferite sume de bani, inclusiv plata unei facturi de telefon de 3.700 lei, precum şi suma de 15.000 lei.

În schimbul banilor, a lăsat să se creadă că, prin influenţa pe care o are asupra unor ofiţeri de poliţie, îi va determina să rezolve problemele judiciare, precum şi ridicarea în grad a cuiva din familia respectivei persoane.

La data de 3 august 2022, inculpatul a primit de la persoana respectivă suma de 15.000 lei, pentru scopul menţionat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici