Olanda lansează programul de masă gratuită la şcoală pentru familiile cu probleme

  • De astăzi, şcolile primare şi gimnaziale din Ţările de Jos se pot înscrie pentru mese gratuite pentru elevii lor care au nevoie de ele.
  • Guvernul a pus la dispoziţie 100 de milioane de euro pentru acest program, organizat de Fondul pentru Educaţia Tineretului şi Crucea Roşie.
  • Programul va începe miercuri la şcoala primară Merlijn din Haga.
133 afișări
Imaginea articolului Olanda lansează programul de masă gratuită la şcoală pentru familiile cu probleme

Olanda lansează programul de masă gratuită la şcoală pentru familiile cu probleme

Potrivit ministrului Dennis Wiersma pentru Învăţământul Primar şi Secundar, cel mai important lucru este că copiii sunt capabili să obţină tot ce e mai bun fără a fi nevoiţi să-şi facă griji cu privire la problemele de acasă. „Olanda se confruntă cu provocări majore în următorii ani şi, prin urmare, este esenţial să investim în studenţii noştri şi, prin urmare, în economia noastră viitoare. Acum că bugetele gospodăriilor sunt uneori sub presiune în familii, depinde de noi să ne asigurăm că elevii se pot concentra pe deplin pe şcoală.”

Potrivit ministrului, o masă gratuită poate face o diferenţă enormă pentru mulţi copii. „Orice tensiuni sau griji legate de bani acasă nu ar trebui să se traducă în sala de clasă” a spus el. O burtă plină înseamnă, de asemenea, mai multă energie pentru a te concentra şi a participa la curs. De aceea, vom ajuta elevii cu o masă bună la şcoală pe o scară mai mare în următoarele luni.

Potrivit NLTimes, şcolile eligibile pot alege între a oferi o masă la şcoală, pentru care pot primi până la 9 euro pe copil pe săptămână sau pot opta pentru o variantă de masă la domiciliu, în care părinţii primesc un card de băcănie de 11 euro pe copil pe săptămână, pe care îl pot folosi la orice supermarket. „Crucea Roşie a lucrat cu astfel de carduri în întreaga lume de ani de zile şi a avut experienţe bune cu acestea”, a spus Ministerul.

Crucea Roşie şi Fondul pentru Educaţia Tineretului colaborează îndeaproape cu şcolile pentru a se asigura că masa gratuită nu devine o povară suplimentară pentru profesori. Ei vor discuta despre opţiuni precum obţinerea de voluntari permanenţi, care pot primi o indemnizaţie de voluntari pentru aceasta, pentru a face şi a distribui mesele. Sau şcolile pot alege ca un supermarket local sau un catering să livreze mâncarea.
 
Şcolile se califică pentru program dacă 30% sau mai mulţi dintre elevii lor provin din gospodării cu venituri mici. Elevii din învăţământul special şi din învăţământul practic sunt, de asemenea, eligibili pentru o masă şcolară gratuită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici