Hotărârea de Guvern prin care se va majora salariul minim la 1.900 de lei, adoptată săptămâna aceasta/ Executivul amână bugetul de stat pentru 2018

Hotărârea de Guvern referitoare la salariul minim brut, care va fi majorat la 1.900 de lei, va fi aprobată de Executiv în cursul acestei săptămâni, a declarat, luni, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

8687 afișări
Imaginea articolului Hotărârea de Guvern prin care se va majora salariul minim la 1.900 de lei, adoptată săptămâna aceasta/ Executivul amână bugetul de stat pentru 2018

Olguţa Vasilescu: Hotărârea de Guvern prin care se va majora salariul minim la 1.900 de lei, adoptată săptămâna aceasta

„Vom avea această Hotărâre de Guvern referitoare la salariul minim, care rămâne la 1.900 de lei, exact cum s-a stabilit, pentru că este vorba şi de întoarcerea sarcinii fiscale. Motivul amânării acestei Hotărâri de Guvern nu a fost altul decât că ea trebuie să stea o anumită perioadă pe site în dezbatere publică. Din câte ştiu, s-a cerut transparenţă şi s-au efectuat mai multe etape în acest sens”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la Palatul Parlamentului.

Întrebată de jurnalişti dacă în următoarea şedinţă de Guvern va fi discutat şi bugetul, Vasilescu a spus că responsabil în acest caz este ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

„Chiar nu ştiu mai multe amănunte, ştiu că s-a discutat bugetul cu Ministerul Muncii şi nu avem niciun fel de problemă cu pensiile, cu salariile anul viitor”, a subliniat ministrul Muncii.

În prezent, salariul minim în România este de 1.450 de lei.

În 26 octombrie, pe site-ul Ministerului Muncii a fost lansat în dezbatere publică proiectul de lege privind creşterea salariului minim la 1.900 de lei.

În documentul citat, iniţiatorii propun ca, de la 1 ianurie 2018, salariul de bază minim brut pe ţară garantat să fie majorat la 1.900 lei. Aceasta ar reprezenta o creştere de 31,03% faţă de luna decembrie 2017.

Creşterea propusă va avea efecte pozitive asupra economiei prin stimularea ocupării şi reducerii muncii la negru, se menţionează în Nota de fundamentare a proiectului.

Guvernul va dezbate săptămâna viitoare bugetul de stat pentru 2018

Săptămâna viitoare va intra în dezbaterea Guvernului proiectul bugetului de stat pentru anul 2018, a anunţat luni premierul Mihai Tudose.

Întrebat când va fi adoptat proiectul de lege privind bugetul de stat pentru anul 2018, premierul Mihai Tudose a răspuns: ”Săptămâna viitoare”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a precizat, pe 21 noiembrie, că proiectul de buget pe 2018 ar putea veni în Parlament pe 29 noiembrie, el menţionând că acesta va intra în dezbaterea comisiilor de Buget-Finanţe după 1 Decembrie.

„Am vorbit cu colegii din Guvern, am vorbit în coaliţie, ei practic au finalizat proiectul de buget. Este o procedură pe care trebuie să o respecte în ceea ce priveşte hotărârea privind stabilirea salariului minim, care este în transparenţă decizională, şi se pare că ziua în care se împlineşte acest termen şi care poate deveni ziua în care se adoptă actele normative necesare, inclusiv proiectul de lege al bugetului, să fie 29 noiembrie”, a spus Dragnea.

Întrebat despre calendarul de adoptare a proiectului de buget, Dragnea a răspuns: „Odată venit, facem calendarul atunci. Dacă vine pe 29 noiembrie, zilele care vor curge după vor fi de depunere a amendamentelor, urmând ca săptămâna de după sărbătoarea naţională să înceapă discuţia în comisii”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici