Olt: Doi simpatizanţi PDL, audiaţi în cazul unui scandal în care s-a tras cu arma (Video)

Poliţiştii din Olt au identificat, în noaptea de miercuri spre joi, două persoane implicate în scandalul care a avut loc în localitatea Găneasa, una dintre acestea recunoscând că a tras trei focuri de armă şi motivând că a vrut să scape de un grup care blocase maşinile simpatizanţilor PDL.

78 afișări
Imaginea articolului Olt: Doi simpatizanţi PDL, audiaţi în cazul unui scandal în care s-a tras cu arma (Video)

Olt: Doi simpatizanţi PDL, audiaţi în cazul unui scandal în care s-a tras cu arma

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt, comisarul Claudia Radu, a declarat, joi, că doi simpatizanţi ai PDL, în vârstă de 27 şi de 31 de ani, din comuna Mărunţei, au fost identificaţi şi audiaţi.

Cei doi bărbaţi le-au declarat poliţiştilor că miercuri seară se deplasau cu două autoturisme, în comuna Găneasa, iar la un moment dat au fost opriţi în trafic de un grup de cetăţeni rromi care au blocat drumul şi le-au distrus maşinile. Cei doi au susţinut că, pentru a scăpa, unul dintre ei a tras trei focuri de armă în plan vertical.

Potrivit sursei citate, cei doi tineri identificaţi au depus plângere pentru distrugere împotriva grupului de rromi.

"În cauză a fost întocmit dosar penal pentru distrugere, blocarea drumului, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. În continuarea, în cursul zilei de azi (joi – n. r.) vor mai fi audiate şi alte persoane”", a declarat comisarul Claudia Radu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt a mai spus că în Găneasa, în zona în care a izbucnit scandalul, au rămas peste noapte mai multe patrule de poliţişti şi de jandarmi pentru a preveni un nou conflict.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PDL Olt, Roxana Dragomir, susţine că cei doi simpatizanţi ai PDL care au fost audiaţi la sediul Poliţiei au fost blocaţi în trafic şi agresaţi de către o familie de rromi.

"Grupul mare de la PDL de care s-a vorbit este format din două persoane, care în momentul în se întorceau de pe teren, de la Găneasa, şi au trecut prin dreptul acelei case le-a fost barat drumul cu o dubiţă. Au fost loviţi, iar unul dintre ei a fost lovit cu cotorul unei securi. Are umărul umflat şi a fost lovit şi la ureche. Cele două maşini cu care se deplasau cei doi au fost avariate şi pot fi văzute în curte la IPJ Olt. E adevărat că unul dintre reprezentanţii PDL a tras focuri de armă. Nici nu-şi mai aduce aminte câte pentru că era speriat. A tras pentru a reuşi să plece din Găneasa", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al PDL Olt, Roxana Dragomir.

Aceasta mai susţine că în ultimele două săptămâni simpatizanţii PDL ar fi avut mai multe probleme cu familia care a fost implicată în scandalul din noaptea de miercuri spre joi, iar împotriva unuia dintre membrii acestei familii reprezentanţii PDL Olt au depus, săptămâna trecută, o plângere penală.

De cealaltă parte, reprezentanţii PSD îi acuză pe democrat-liberalii din comună ca miercuri seară au încercat să ofere bani respectivei familii, care numără 15 membri cu drept de vot, în schimbul voturilor în favoarea candidatului PDL la alegerile care vor avea loc duminică în comună.

"Au încercat să intimideze oamenii care spun că s-au făcut presiuni asupra lor pentru ca voturile lor să fie cumpărate şi de aceea a ieşit scandal. Pe parcursul întregii campanii electorale cei de la PDL s-au comportat astfel, au provocat violenţa şi au vorbit cu oamenii de pe poziţii de forţă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Nicolae Preda, viceprimarul social-democrat al comunei Găneasa şi candidat la alegerile de duminică.

Patru persoane au fost rănite, miercuri seară, în urma unui conflict care a avut loc între două grupuri din Găneasa, judeţul Olt, unde duminică va avea loc al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului, din primele cercetări reieşind că în timpul scandalului s-a tras cu un pistol cu gaze.

În turul al doilea al alegerilor pentru desemnarea primarului la Găneasa au intrat social-democratul Nicolae Preda şi democrat-liberalul Dumitru Costea.

Video Ştirileprotv.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici