Olt: Remus Rădoi, implicat în urmă cu şapte ani într-un incident în faţa MJ

Omul de afaceri Remus Rădoi, implicat într-un scandal cu un grup de romi, sâmbătă noapte, la Caracal, a fost implicat, în urmă cu şapte ani, într-un incident în faţa Ministerului Justiţiei, când şi-a incendiat maşina în semn de protest faţă de "pasivitatea autorităţilor" în privinţa infractorilor.

1356 afișări
Imaginea articolului Olt: Remus Rădoi, implicat în urmă cu şapte ani într-un incident în faţa MJ

Olt: Remus Rădoi, implicat în urmă cu şapte ani într-un incident în faţa Ministerului Justiţiei (Imagine: Mediafax Foto)

La începutul lunii aprilie 2002, Remus Rădoi şi-a incendiat autoturismul personal, Dacia 1300, în faţa Ministerului Justiţiei, în semn de protest faţă de "pasivitatea autorităţilor", care au tolerat ca el şi soţia sa "să fie terorizaţi de infractori".

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei de la vremea respectivă, bărbatul şi-a stropit maşina cu benzină apoi i-a dat foc, autoturismul fiind distrus înainte ca cele două maşini de intervenţie ale pompierilor să ajungă la faţa locului.

"Cetăţeanul Rădoi şi-a motivat gestul său nesăbuit de a-şi incendia maşina drept o formă de protest faţă de «pasivitatea autorităţilor care tolerează ca el şi soţia sa să fie terorizaţi de infractori», declarând reprezentanţilor mass-media şi organelor de ordine prezente că «În cazul în care autorităţile nu se vor sesiza nici acum, în legătură cu agresorii care terorizează comuna (Redea - n. r.), îmi voi face singur dreptate»", se arăta în comunicatul MJ din aprilie 2002.

Potrivit sursei citate, Rădoi deţinea un magazin în comuna Redea, soţia sa fiind angajată ca vânzătoare. La începutul lunii aprilie 2002, magazinul i-a fost spart de un localnic, Costel Piţuru, care a fost condamnat la 40 de zile de muncă în folosul comunităţii, fapt care l-a nemulţumit pe Remus Rădoi.

"Potrivit informaţiilor furnizate de postul comunal (Redea - n. r.) de poliţie, cetăţeanul Rădoi Remus practică yoga, dar, în pofida acestui fapt, are o fire impulsivă care deseori îl determină să aibă un comportament extrem de agresiv, aidoma părinţilor săi. El este cunoscut în comună ca un individ care a mai comis şi înainte de incidentul de ieri o serie de acte de violenţă la limita iresponsabilităţii", se mai arăta în comunicatul MJ.

Purtătorul de cuvânt al Inspectortului de Poliţie al Judeţului Olt, comisarul Claudia Radu, a confirmat, duminică pentru corespondentul MEDIAFAX că Remus Rădoi a avut domiciliul în comuna Redea, înainte de a se muta în municipiul Caracal.

Remus Rădoi a fost implicat, sâmbătă seară, într-un conflict cu un grup de romi din Caracal, în urma căruia un bărbat a ajuns la spital după ce a fost împuşcat.

Poliţiştii din Caracal, judeţul Olt, au reuşit să identifice toate persoanele implicate, sâmbătă seară, într-o altercaţie de stradă în care s-au folosit arme de foc între un grup de romi şi un om de afaceri din municipiu, în cauză fiind întocmit dosar pentru ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice şi pentru distrugere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici