Oltchim va menţine 1.000 de angajaţi în şomaj tehnic în octombrie, pentru a treia lună consecutivă

Circa 1.000 de angajaţi ai combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) vor fi trimişi în octombrie, pentru a treia lună consecutivă, în şomaj tehnic pentru o perioadă limitată, din cauza lipsei materiei prime şi a capitalului de lucru.

183 afișări
Imaginea articolului Oltchim va menţine 1.000 de angajaţi în şomaj tehnic în octombrie, pentru a treia lună consecutivă

Oltchim va menţine 1.000 de angajaţi în şomaj tehnic în octombrie, pentru a treia lună consecutivă (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Consiliul de Administraţie, în şedinţa din 29 septembrie, a aprobat reducerea temporară, în luna octombrie, a activităţii la nivelul Oltchim, fără încetarea raporturilor de muncă", se arată într-un comunicat trimis, vineri, Bursei de Valori (BVB) de către combinatul chimic.

Oltchim are 3.454 angajaţi.

În luna septembrie o treime din angajaţii combinatului au fost în şomaj tehnic, după ce în august Oltchim şi-a redus activitatea la 30% din capacitate şi a trimis un procent similar de salariaţi în şomaj tehnic.

În perioada de şomaj tehnic salariaţii primesc o indemnizaţie de 80% din salariul de bază, corespunzător locului de muncă ocupat, se precizează în comunicat.

Oltchim este controlat de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din capital.

Potrivit celor mai recente raportări, compania germană PCC SE controlează 17,47% din acţiunile Oltchim, iar fondul de investiţii Carlson Ventures, înregistrat în Marea Britanie, deţine 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Titlurile Oltchim au fost tranzacţionate vineri la BVB la preţul de 0,771 lei pe unitate, în scădere cu 10,35%. Combinatul chimic are o capitalizare de 264,6 milioane lei (60,78 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici