Omorâtă de neglijenţa doctorului? O femeie a decedat în timpul travaliului, deşi avea o sarcină complet normală

Colegiul Medicilor şi Primăria din Vişeul de Sus Maramureş vor analiza cazul unei femei care a decedat în timpul travaliului, deşi avea o sarcină normală, legiştii precizând că pacienta a suferit o ruptură a unui vas cerebral şi a făcut hemoragie cerebrală masivă, nemaiputând fi resuscitată.

582 afișări
Imaginea articolului Omorâtă de neglijenţa doctorului? O femeie a decedat în timpul travaliului, deşi avea o sarcină complet normală

Omorâtă de neglijenţa doctorului? O femeie a decedat în timpul travaliului, deşi avea o sarcină complet normală (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

Direcţia de Sănătate Publică Maramureş a transmis Ministerului Sănătăţii un raport privind verificările efectuate în cazul pacientei decedate la Spitalul Orăşenesc Vişeul de Sus Maramureş, informează MS.

Conform raportului, pacienta s-a prezentat la Spitalul Orăşenesc Vişeul de Sus în 7 decembrie, ora 3.15, având o sarcină normală la termen.

În ziua următoare, la ora 9.45 a început travaliul în mod normal. Între orele 11.00 şi 12.00, pacienta a acuzat tulburări de vedere, iar ulterior a intrat în stop cardiorespirator.

"Din raportul autopsiei rezultă că pacienta a suferit o ruptură a unui vas cerebral prezentând o hemoragie cerebrală masivă. S-a încercat resuscitarea pacientei de către medicii prezenţi, însă acest demers a rămas fără rezultat", potrivit sursei citate.

Conform raportului, medicul anestezist angajat cu normă întreagă la Spitalul Orăşenesc Vişeul de Sus se afla în dimineaţa respectivă la Spitalul Municipal Sighetul Marmaţiei unde este angajat cu jumătate de normă.

Având în vedere concluziile transmise, Ministerul Sănătăţii a apreciat că acest caz este de competenţa Colegiului Medicilor pentru investigarea aspectelor medicale şi a unei eventuale culpe medicale, cât şi a Consiliului Local în subordinea căruia se află Spitalul Vişeul de Sus pentru dispunerea de măsuri administrative.

Femeia, în vârstă de 32 de ani, era la a patra sarcină, provenită din a doua căsătorie. În urma stopului cardiorespirator, atât femeia, cât şi bebeluşul au murit.

Soţul femeii a susţinut că decesul ar fi avut loc din cauză că spitalul nu avea un anestezist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici