OMS spune că pandemia COVID-19 rămâne o urgenţă de sănătate globală

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat marţi că pandemia COVID-19 rămâne o urgenţă globală, la aproape doi ani şi jumătate după ce a fost declarată pentru prima dată, potrivit Reuters.

213 afișări
Imaginea articolului OMS spune că pandemia COVID-19 rămâne o urgenţă de sănătate globală

Comitetul de urgenţă, format din experţi independenţi, a stabilit că numărul tot mai mare de cazuri, evoluţia continuă a virusului şi presiunea asupra serviciilor de sănătate din mai multe ţări înseamnă că situaţia este în continuare o urgenţă.

Cazurile raportate la OMS au crescut cu 30% în ultimele două săptămâni, se arată într-un comunicat de presă.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a acceptat sfatul comitetului.

Agenţia de sănătate a ONU a declarat pentru prima dată cel mai înalt nivel de alertă, cunoscut sub numele de Urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, pentru COVID-19 la 30 ianuarie 2020. O astfel de determinare poate contribui la accelerarea cercetării, a finanţării şi a măsurilor de sănătate publică internaţională pentru a limita o boală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici