Omul care a prins 91 de ani, deşi, născut prematur, cântărea doar 2,5 kilograme

  • Jim Arrington este recunoscut oficial cel mai bătrân culturist din lume.
  • Americanul a fost la început un copil bolnav.
  • Acum, californianul are 91 de ani şi participă la competiţii.
354 afișări
Imaginea articolului Omul care a prins 91 de ani, deşi, născut prematur, cântărea doar 2,5 kilograme

Practică acelaşi sport de 74 de ani şi continuă să o facă punând aceeaşi pasiune. Jim Arrington, în vârstă de 91 de ani, este cel mai în vârstă culturist vreodată.

Din 2015, conform Recordului Mondial Guinness, adică de când avea 83 de ani. Străbunic a nouă strănepoţi, astăzi nu doar că se antrenează de trei ori pe săptămână, dar şi concurează! Anul acesta, a participat la Campionatul Mondial de Masters IFBB 2023.

Probleme de sănătate în copilărie

Jim Arrington nu a fost întotdeauna puternic şi sănătos. De fapt, când s-a născut prematur, cântărea foarte puţin: doar două kilograme şi jumătate.

În plus, de-a lungul copilăriei a suferit de astm bronşic şi a fost întotdeauna într-o stare de sănătate foarte precară şi vulnerabil la orice boală.

Astăzi, nu mai este cazul, iar antrenamentul l-a ajutat să trăiască mai mult, să facă lucruri pe care colegii săi nu le pot face şi să-şi ajute soţia care, din păcate, suferă de demenţă.

Începuturile

„Am decis că nu mai vreau să fiu slab”, a spus Jim, „pentru că am vrut să fiu un super-erou”. Dragostea lui pentru antrenament a început când avea 15 ani. Prietenii lui au intrat în magazine să citească benzi desenate, era fascinat de o revistă cu bărbaţi musculoşi.

Nu avea greutăţi, dar tatăl său avea o pereche de bile de oţel cântărind un kilogram şi jumătate fiecare. A început să se antreneze cu ele, urmând instrucţiunile dintr-o carte pe care a cumpărat-o. În câteva luni, a trecut de la mai puţin de 50 kg la 60.

A început să se antreneze în 1947 şi să concureze în anii 1950, iniţial concurând şi pentru titlul de Mr. America. De atunci, a concurat în peste 70 de competiţii, câştigând numeroase premii, cu cea mai recentă victorie la categoria peste 80 de ani la campionatele IFBB Professional League desfăşurate la Reno, Nevada, şi ocupând locul trei în divizia masculină peste 70 de ani. Gândiţi-vă că până şi Men's Health, cea mai cunoscută revistă dedicată lumii fitness-ului, a vrut să-i publice fotografiile!

Dieta şi antrenamentul

De-a lungul timpului, dieta şi antrenamentele lui Jim Arrington au suferit modicări. El a spus că, la 30 de ani, urmând sfatul lui Paul Anderson, timp de aproximativ 30 de zile a băut doi litri de lapte, a mâncat un kilogram de carne şi jumătate de kilogram de ricotta. Astăzi, mănâncă puţini carbohidraţi, în principal derivaţi din cartofi dulci, şi multe ciuperci. Şi mult ulei de măsline.

În ceea ce priveşte antrenamentul, el are o rutină specifică. A împărţit corpul în trei zile, ziua de luni fiind dedicată picioarelor, miercuri toată partea centrală a corpului, inclusiv abdomenul, în timp ce vineri este dedicată umerilor şi braţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici