Genică Boerică, condamnat la 10 ani şi 3 luni de închisoare, a fost adus în ţară după ce a fost prins în Italia/ UPDATE: Omul de afaceri a fost dus la Rahova. Peste 21 de zile vor fi stabilite locul şi regimul de detenţie

Omul de afaceri Genică Boerică, condamnat la 10 ani şi 3 luni de închisoare, pentru infracţiuni de natură economică, a fost adus în ţară, în noaptea de luni spre marţi, din Italia, au declarat, pentru Mediafax, surse din Poliţie.

7240 afișări
Imaginea articolului Genică Boerică, condamnat la 10 ani şi 3 luni de închisoare, a fost adus în ţară după ce a fost prins în Italia/ UPDATE: Omul de afaceri a fost dus la Rahova. Peste 21 de zile vor fi stabilite locul şi regimul de detenţie

Omul de afaceri Genică Boerică, condamnat la 10 ani şi 3 luni de închisoare, pentru infracţiuni de natură economică, a fost adus în ţară după ce a fost prins în Italia

Omul de afaceri Genică Boerică, adus în ţară, în noaptea de luni spre marţi, din Italia, a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, o comisie din ANP urmând să decidă ce regim de executare a pedepsei va avea, dar şi locul de încarcerare, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii închisorii.

În prezent, Genică Boerica se află în carantină, conform procedurilor, timp de 21 de zile. În cadrul acestui interval de timp, el va fi evaluat medical, psihologic şi educaţional.

La finalul perioadei de carantină, o comisie din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) va stabili care va fi regimul de executare a pedepsei în cazul omului de afaceri. De asemenea, ANP va decide unde va executa pedeapsa, adică într-o unitate apropiată de localitate de domiciliu.

Omul de afaceri Genică Boerică, condamnat la 10 ani şi 3 luni pentru infracţiuni de natură economică, a fost adus în ţară, în noaptea de luni spre marţi, din Italia, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.

Poliţia Română arată, într-un comunicat remis marţi dimineaţă MEDIAFAX, că în noaptea de 28 spre 29 august, o escortă a Poliţiei Române a preluat din Italia şi adus în ţară un bărbat urmărit la nivel internaţional de autorităţile judiciare române întrucât este condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani şi 3 luni pentru infracţiuni de natură economică. Bărbatul a fost localizat şi depistat, în urma schimbului de informaţii efectuat prin intermediul Biroului SIRENE, în Italia, la data de 22 iunie 2017, iar la data de 16 august 2017, Curtea de Apel din Milano a decis predarea către România.

Surse din Poliţie au precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că este vorba de omul de afaceri Genică Boerică.

Craioveanul a fost condamnat definitiv, în ianuarie 2014, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la 10 ani şi trei luni pentru spălare de bani. Bărbatul a mai fost condamnat, tot definitiv, la şase ani de închisoare cu executare, într-un dosar de returnări ilegale de TVA. O a treia condamnare a primit-o de la Judecătoria Sectorului , respectiv un an de închisoare cu suspendare în cazul accidentului din 2011, când l-a lovit cu maşina pe Iulian Crăciun, aflat în scaun cu rotile, pe o trecere de pietoni din zona Dorobanţi din Capitală, apoi a fugit de la locul accidentului.

Genică Boerică a fost dat în urmărire internaţională după ce nu a fost găsit de poliţişti, pentru a pune în executare sentinţa de 10 ani şi trei luni de închisoare.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici