UPDATE Secţia pentru procurori a CSM a aprobat cererile de plecare din DNA ale celor patru procurori

Secţia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat, marţi, cererile de încetare a activităţii la DNA în cazul a patru procurori, aceştia solicitând revenirea la parchetele de care ţin sau continuarea activităţii la alte parchete.

452 afișări
Imaginea articolului UPDATE Secţia pentru procurori a CSM a aprobat cererile de plecare din DNA ale celor patru procurori

Secţia pentru procurori a CSM discută marţi cererile celor patru procurori care vor să plece din DNA

Potrivit ordinii de zi a şedinţei Secţiei pentru procurori din data de 29 august, publicată pe site-ul instituţiei, procurorii Aurelia Claudia Morar-Herlea, Roberta Lia Nicolescu, Nicolae Cristian Sâvu şi Cornelia Alice Jemboiu au cerut încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Procurorul Aurelia Claudia Morar-Herlea a cerut încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi revenirea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, procurorul Roberta Lia Nicolescu a cerut încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi revenirea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorul Nicolae Cristian Sâvu a cerut încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, iar procurorul Cornelia Alice Jemboiu a cerut, de asemenea, încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Toate solicitările au fost aprobate, marţi, de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

La începutul lunii iulie, cinci procurori au părăsit Direcţia Naţională Anticorupţie. Ulterior, Secţia pentru procurori a CSM a admis cererile formulate de magistraţii DNA Adrian Ţârlea şi Doru-Gabi Văcaru de a îşi înceta activitatea la DNA, urmând să revina la parchetele la care au lucrat iniţial de la 15 iulie, respectiv 1 septembrie. Acelaşi lucru s-a întâmplat în cazul procurorilor Alina Ştefănescu, Alina Irina Avram şi Claudiu Dumitrescu.

Procurorii CSM au decis şi revocarea magistraţilor Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga, la cererea Laurei Codruţa Kovesi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici